19:43 01.01.2021

Порошенко про п'яту річницю ЗВТ з Євросоюзом: Економічна інтеграція - це шлях до членства України в ЄС

2 хв читати
Порошенко про п'яту річницю ЗВТ з Євросоюзом: Економічна інтеграція - це шлях до членства України в ЄС

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко впевнений, що запуск поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі з Євросоюзом у 2016 році дав старт новій ері торговельних відносин України та ЄС.
"Ця подія назавжди змінила українську зовнішньоекономічну політику та відкрила якісно нові безмежні можливості для національних експортерів та іноземних інвестицій", - цитує Порошенка прес-служба політсили на сайті в п'ятницю в п'яту річницю ЗВТ.
Він нагадав, що п'ять років тому в Україні багато скептиків і популістів переконували, що нічого не вийде, а ЗВТ з ЄС провалиться.
"У відповідь на цей історичний крок нашої держави російський агресор посилив економічну блокаду наших традиційних ринків на сході, щоб дискредитувати наш курс на економічну інтеграцію з ЄС, довести, що єдиний правильний вибір України - це російські тенета, російське стійло", - наголосив Порошенко.
П'ятий президент констатує, що сьогодні вже близько 40% загального обсягу торгівлі України належить європейському напрямку.
"За п'ять років ми збільшили обсяг торгівлі з ЄС приблизно на 60%. Україна впевнено входить до першої двадцятки торговельних партнерів Євросоюзу та до п'ятірки найбільших експортерів аграрної продукції в ЄС. І ми продовжимо цей шлях успіху", - впевнений лідер "Євросолідарності".
"Економічна інтеграція — це шлях до досягнення критеріїв членства та до практичного вирішення питання про вступ України до Європейського Союзу — гарантії нашої незалежності, суверенітету, добробуту та безпеки", - резюмував Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА