17:59 03.01.2021

Джонсон допустив посилення обмежувальних заходів проти Covid-19 в Англії

2 хв читати
Джонсон допустив посилення обмежувальних заходів проти Covid-19 в Англії

Обмежувальні заходи в Англії у зв'язку з ситуацією навколо Covid-19 можуть стати ще жорсткішими з метою не допустити погіршення епідемічної ситуації, заявив телерадіокорпорації BBC прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

"(Заходи – ІФ), ймовірно, стануть ще жорсткішими", – наводить BBC слова прем'єра.

Він пояснив, що подібні обмеження можуть знадобитися в найближчі тижні в низці районів Англії.

Джонсон зазначив, що Кабінет міністрів змушений бути "реалістично налаштованим" у зв'язку з поширенням Covid-19, а Британію, застеріг Джонсон, очікують "попереду суворі часи".

Він запевнив, що зростання темпів вакцинації від Covid-19 дасть змогу скасовувати обмеження. Також Джонсон висловив сподівання на те, що в наступні три місяці в країні вакцину отримають десятки мільйонів людей.

Водночас прем'єр визнав, що уряд не міг "в межах своїх можливостей передбачити" появу восени 2020 року у Великій Британії нового, більш заразного штаму коронавірусу.

Влада Великої Британії в грудні визнала, що в країні циркулює новий штам Covid-19. Він вважається не більш смертоносним, ніж "класичні" варіанти COVID-19, проте набагато швидше поширюється.

Наприкінці грудня британська влада через зростання кількості заражень коронавірусом ухвалила рішення з 31 грудня ввести найвищий рівень обмежень ще в низці регіонів. До цього такий режим був уже в силі в Лондоні і на південному сході Англії: так, в місті були закриті непродовольчі магазини, спортзали і перукарні. Із 31 грудня з цими обмеженнями зіткнулися ще 20 млн британців - у низці міст в графствах Лестершир, Лінкольншир, Нортгемптоншир, Дербішир та інших населених пунктах.

Нові обмежувальні заходи були також введені в Шотландії, Уельсі, Північній Ірландії.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА