22:15 03.01.2021

Лідер лейбористів Британії вимагає від Джонсона за добу ввести обмеження через Covid-19 по всій країні

2 хв читати

Ситуація з коронавірусом Covid-19 у Великій Британії перестала бути керованою, прем'єр-міністру Борису Джонсону слід упродовж 24 годин ввести нові обмежувальні заходи, заявив лідер Лейбористської (основної опозиційної) партії країни Кір Стармер.
"Безперечно, що вірус вийшов з-під контролю. Для прем'єр-міністра недостатньо натякати на подальші обмеження, які введуть незрозуміло коли, а потім не робити нічого", – написав Стармер в Твіттері.
"Він (прем'єр - ІФ) в наступні 24 години має ввести в дію загальнонаціональні обмеження. Жодних більше коливань, жодних більше відстрочок", – наголосив він.
Раніше Джонсон заявив телерадіокорпорації BBC, що обмежувальні заходи в Англії у зв'язку з ситуацією навколо коронавірусу COVID-19 можуть стати ще жорсткішими, щоб не допустити погіршення епідемічної ситуації.
У свою чергу, зазначає агентство Bloomberg, перший міністр Шотландії Нікола Стерджен попросила про дострокове відновлення роботи парламенту Шотландії в понеділок, щоб вона могла викласти екстрені заходи щодо боротьби зі зростанням захворюваності на коронавірус.
Влада Великої Британії в грудні визнала, що в країні циркулює новий штам Covid-19. Він вважається не більш смертоносним, ніж "класичні" варіанти COVID-19, проте набагато швидше поширюється.
Наприкінці грудня британська влада через зростання кількості заражень коронавірусом ухвалила рішення з 31 грудня ввести найвищий рівень обмежень ще в низці регіонів. До цього такий режим був уже в силі в Лондоні і на південному сході Англії: так, в місті були закриті непродовольчі магазини, спортзали й перукарні. Із 31 грудня із цими обмеженнями зіткнулися ще 20 млн британців – у низці міст в графствах Лестершир, Лінкольншир, Нортгемптоншир, Дербішир та інших населених пунктах.
Нові обмежувальні заходи також ввели в Шотландії, Уельсі, Північній Ірландії.
Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, загалом у Великій Британії за час пандемії виявили понад 2,59 млн випадків зараження коронавірусом, понад 74,5 тис.пацієнтів із Covid-19 померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА