12:25 04.01.2021

Нацполіція отримала дозвіл на проведення слідства у справі про вбивство Шеремета в одній із європейських країн

2 хв читати
Нацполіція отримала дозвіл на проведення слідства у справі про вбивство Шеремета в одній із європейських країн

Національна поліція України отримала інформацію про можливих замовників убивства журналіста Павла Шеремета - документи й аудіозаписи, зроблені не пізніше ніж 2012 року.

"Документи й аудіозаписи, останні з яких датовані 2012 роком, уже надійшли в розпорядження слідства та становлять інтерес з точки зору встановлення замовників злочину", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті Нацполіції в понеділок.

За інформацією відомства, у грудні 2020 року слідство за допомогою Служби зовнішньої розвідки України отримало певну інформацію, яка становить інтерес у розслідуванні вбивства Шеремета, вчиненого у 2016 році. "Фрагменти інформації, яка є в розпорядженні слідства Нацполіції, оприлюднені у мережі інтернет. На оприлюднених записах невстановлені особи обговорюють питання вбивства журналіста Павла Шеремета. Зокрема, наголошувалося на варіанті отруєння із використанням токсичних речовин, а також підриві", - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що слідство отримало дозвіл на проведення слідчих дій в одній із країн Європи у справі про вбивство Шеремета. "На сьогодні слідство Нацполіції отримало дозвіл на проведення слідчих дій в одній із європейських країн. Крім того, особу-розпорядника переданої інформації запросили для проведення необхідних слідчих дій", - йдеться у повідомленні.

У Нацполіції нагадують, що справу стосовно виконавців вбивства Шеремета передано до суду, а стосовно замовників - виділено в окреме кримінальне провадження, розслідування за яким триває.

"Нацполіція звертається до всіх, і до українських громадян, і до іноземців: кому відома будь-яка інформація про замовлення вбивства Павла Шеремета - прохання звертатися до органів поліції", - наголошується у повідомленні.

Раніше у понеділок інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на оприлюднені аудіозаписи та бельгійське видання EUobserver повідомило про те, що вбивство Шеремета готували спецслужби Білорусі. Як випливає із запису розмов голови Комітету держбезпеки Білорусі у 2008-2012 роках Вадима Зайцева, переданих "Українській правді" білоруською опозицією, секретні служби Білорусі у 2012 році за наказом президента Білорусі Олександра Лукашенка обговорювали можливість підірвати вибухівкою Шеремета, що було здійснено чотири роки по тому.

"На записі звучать слова Зайцева, записані прихованим пристроєм 11 квітня 2012 року під час інструктажу співробітників елітного контртерористичного підрозділу КДБ "Альфа" в офісі Зайцева у Мінську. Зокрема, на записі обговорюється спосіб вбивства Павла Шеремета, який у той час жив і працював у Росії. Ставиться завдання його підірвати. І зробити це так, щоб це вбивство стало публічним сигналом", - пише "Українська правда".

"Українська правда" наводить слова Зайцева EUobserver: "Ми маємо попрацювати над Шереметом, який є великим головним болем... ми закладемо бомбу... президент (Лукашенко) очікує цих операцій".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА