Події

Ткаченко закликав українців читати щонайменше одну книгу на місяць

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав українців читати щонайменше одну книгу на місяць.

"Замовляйте книгу онлайн, або обирайте її у книжковому магазині чи бібліотеці, та читайте. Щонайменше одна книга на місяць - це дуже просто і усім під силу. Шукайте своїх авторів, свої жанри. Головне почати, далі втягнутися легко", - написав Ткаченко у Telegram-каналі.

За словами міністра, важливий крок до популяризації читання - конкурентні видавництва.

"Для того, щоб вони і далі залишались конкурентними, пропонуючи якісну літературу, - українці мають сформувати звичку читати. Яка, у свою чергу, створюватиме попит", - вважає Ткаченко.

Міністр зазначив, що альтернативою у доступі до книг є бібліотеки.

"Вони - один із відправних пунктів на шляху до промоції читання, включаючи їх оновлення та постійне збагачення архіву. Хороших бібліотек у нас також вражаюча кількість. Наприклад, бібліотека ім. Вернадського, Наукова бібліотека Львівського університету ім. Франка, Одеська національна наукова бібліотека, Національна бібліотека України для дітей", - додав він.

На думку Ткаченка, для подальшого розвитку бібліотек насамперед потрібно змінити ставлення до них.

"Повірте, дуже багато бібліотек в Україні - це не про запилені полички і мертву тишу у приміщенні. І є щось особливе у тому, щоб відвідати читальну залу і почитати там, у спокої", - зазначив міністр.

Джерело: https://t.me/otkachenkokyiv/457

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ