16:22 05.01.2021

Верховний Суд поставив крапку в історії "втручання" України у вибори президента США - Лещенко

3 хв читати
Верховний Суд поставив крапку в історії "втручання" України у вибори президента США - Лещенко

Верховний Суд поставив крапку у справі про нібито втручання України у вибори президента США 2016 року, повідомив журналіст, екс-нардеп і член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко.

"Верховний Суд відмовив екс-нардепу Борису Розенблату, який намагався засудити мене і голову НАБУ Артема Ситника за втручання у вибори президента США в 2016 році, яке нібито полягало в оприлюдненні "чорної бухгалтерії" Партії регіонів", - написав Лещенко у своєму Telegram-каналі.

Як додав Лещенко у Facebook, відповідне рішення ухвалила колегія суддів у складі Ж.Мельник-Томенко, А.Жук і Н.Мартинюк. "Крапку в цій історії поставив Верховний Суд. Розенблату в позові відмовлено повністю", - повідомив журналіст.

Лещенко також нагадав, що спочатку рішення на користь Розенблата ухвалив Окружний адміністративний суд Києва.

"Спираючись на це рішення ОАСК, тодішній генпрокурор Юрій Луценко говорив юристу Трампа Руді Джуліані, що український суд нібито визнав факти втручання України у вибори в США у 2016 році", - зазначив Лещенко.

Як повідомлялося, особистий адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані в інтерв'ю New York Times повідомив, що планує поїхати в Україну, щоб переконати нову владу не припиняти два розслідування, які, як він вважає, будуть вигідні американському лідеру, але пізніше заявив про скасування цього візиту. "Виходячи з того, що я почув від двох дуже надійних людей... президент (Володимир Зеленський - ІФ) оточений людьми, які є ворогами президента (Трампа - ІФ), і людьми, які, принаймні в одному випадку, явно корумповані та залучені до цієї схеми", - розповів він, назвавши серед ворогів президента США Лещенка, зазначивши, що той надав фейкову "чорну бухгалтерію" Партії регіонів.

Лещенко стверджує, що Луценко систематично вводив в оману Джуліані і, щоб захиститися від відставки, придумав історію про те, що віце-президент США Джозеф Байден в інтересах свого сина Гантера "тиснув на Генпрокуратуру з метою закрити справу проти екс-міністра екології Миколи Злочевського і його газової компанії "Бурізма". Парламентар також заявляв, що Луценко "бреше у своїх твердженнях, то "чорна бухгалтерія" Партії регіонів сфальсифікована".

Окружний адмінсуд Києва 11 грудня 2018 року частково задовольнив адміністративний позов Розенблата стосовно Ситника та Лещенка про розголошення та поширення інформації про Манафорта. Суд визнав протиправними дії Лещенка з втручання в зовнішню політику України шляхом поширення інформації про Манафорта, наслідком чого також було втручання у виборчі процеси США у 2016 році і що завдало шкоди інтересам держави Україна.

Лещенко заявив, що рішення Окружного адмінсуду є політично мотивованим і спрямоване проти Ситника з тим, щоб у подальшому добитися його звільнення. Згодом парламентар оскаржив це рішення.

Лещенко стверджує, що Луценко збудував конспірологічну історію навколо віце-президента США Джозефа Байдена та екс-міністра екології України Миколи Злочевського для збереження за собою посади генпрокурора за новообраного президента України Володимира Зеленського.

За його словами, до цієї схеми був залучений і особистий адвокат Трампа Джуліані.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА