18:35 05.01.2021

Немчінов повідомив про отримання обладнання для гарячої лінії з доступу до освіти для жителів Криму та ОРДЛО

2 хв читати
Немчінов повідомив про отримання обладнання для гарячої лінії з доступу до освіти для жителів Криму та ОРДЛО

Державна установа "Урядовий контактний центр" (УКЦ) отримала у вівторок технічне оснащення для підтримки діяльності гарячої лінії з доступу до освіти для жителів тимчасово окупованих територій, повідомив міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов.

"Оснащення було передано в рамках проекту "Доступ до освіти для студентів з непідконтрольних урядом територій через підтримку діяльності урядової гарячої лінії", що був запроваджений за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID у рамках проекту "Демократичне врядування у Східній Україні", - написав Немчінов у соцмережах у вівторок.

За його словами, 5 січня було передано додаткове обладнання для зберігання аудіозаписів розмов фахівців із заявниками, зокрема системи зберігання даних для забезпечення безперебійної діяльності гарячої лінії.

Міністр зазначив, що в рамках проекту вже були отримані позитивні результати: особи, які проживають на непідконтрольних територіях, змогли вступити до українських вишів за спрощеною процедурою. Загалом протягом 2020 року на гарячу лінію з питань освіти для жителів тимчасово окупованих територій, яка працює за телефоном 0800-504-425, надійшло 7 тис. 988 дзвінків, за результатами їх обробки оформлено 8 тис. 321 звернення.

"Фахівці УКЦ надавали консультації та роз’яснення, насамперед щодо умов вступу до вищих навчальних закладів, отримання документів про освіту, порядок реєстрації та участь у ЗНО, положень закону "Про безоплатну правову допомогу", а також контактну інформацію. Загалом, понад половину звернень на гарячу лінію було зареєстровано у червні - серпні 2020 року, що зумовлено проведенням вступної кампанії", - розповів Немчінов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА