20:14 06.01.2021

Глава Міненерго України обіцяє прогрес на роздрібному ринку газу з 11 січня

2 хв читати

Міністерство енергетики в результаті моніторингу роздрібного ринку газу, проведеного відповідно до доручення прем'єр-міністра, узагальнило проблеми на ньому й запропонувало варіант їх вирішення.
"Міненерго запропонувало варіант вирішення цієї проблеми. Наразі він одпрацьовується з іншими міністерствами. Починаючи з понеділка я буду більш детально інформувати про прогрес із вирішенням цієї проблеми", - написав він на своїй Facebook-сторінці у середу ввечері.
При цьому Вітренко не розкрив хоч якихось деталей запропонованого міністерством варіанта вирішення проблем.
Водночас він зазначив, що споживачі на сьогодні не захищені від маніпуляцій і стрімкого зростання цін на ринку, оскільки субсидії не є ефективним механізмом держдопомоги.
"Субсидії не вирішують проблему вразливості споживачів до зловживань на ринку газу, коли вони сплачують ціну, вищу за справедливий ринковий рівень. Так само субсидії не вирішують проблему вразливості споживачів до значного та стрімкого зростання ринкової ціни", - висловив думку глава енергетичного відомства.
Водночас Міненерго на Facebook-сторінці в середу ввечері зазначило, що питання створення дієвого механізму захисту "уразливих" споживачів на ринку газу та електроенергії, як, зокрема, і криза неплатежів, обговорювалося під час онлайн-зустрічі Вітренка з тимчасовим повіреним у справах США Крістіною Квін у вівторок, 5 січня.
Як повідомлялося, 28 грудня прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив міністрові енергетики Юрієві Вітренку спільно з Антимонопольним комітетом України (АМКУ) здійснити аудит складових цін на газ для побутових споживачів (населення).
"Разом з АМКУ перевірте обґрунтованість цін на газ. Необхідно здійснити аудит формування тарифів і (можливість - ІФ) зниження складових тарифу. Це стосується і тарифу на транспортування, і газових коефіцієнтів, і інших складових", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА