20:47 06.01.2021

Конгрес США отримав заперечення проти сертифікації перемоги Байдена

1 хв читати

Конгрес США отримав заперечення проти сертифікації перемоги демократа Джо Байдена на президентських виборах, і його обидві палати розійшлися на дебати.

"Заперечення у письмовому вигляді, підписане членом Палати представників і сенатором, відповідає закону", - сказав на засіданні віце-президент США Майк Пенс.

Тепер голосування щодо поданих заперечень відбудеться окремо в Палаті представників і Сенаті. Для схвалення звернення потрібна проста більшість. Але в Палаті представників більшість у демократів, і з цієї причини, найімовірніше, будь-яка спроба оскаржити результат виборів буде блокована під час голосування.

Президентські вибори в США відбулися 3 листопада 2020 року. За підсумками голосування колегії виборників демократ Джо Байден набрав необхідні для перемоги 270 голосів.

Проте нинішній президент, республіканець Дональд Трамп не визнав поразки. Він звинуватив демократів у шахрайстві і в тому, що вони "вкрали" у нього перемогу. Він ініціював низку судових позовів із метою добитися перегляду результатів голосування в кількох штатах. Очікується, що подібні спроби юристів Трампа переглянути підсумки виборів триватимуть і після сертифікації підсумків голосування в Конгресі.

Завершальним етапом виборів має стати інавгурація обраного президента США, який 20 січня складає присягу і вступає на посаду.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА