14:07 07.01.2021

Алієв погрожує Єревану "залізним кулаком", якщо вірменські офіційні особи відвідуватимуть Карабах без дозволу Баку

2 хв читати
Алієв погрожує Єревану "залізним кулаком", якщо вірменські офіційні особи відвідуватимуть Карабах без дозволу Баку

На Вірменію чекають жорсткі заходи у відповідь, якщо триватимуть візити її офіційних осіб до Нагірного Карабаху, заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв.

"Мені повідомили, що глава МЗС Вірменії Ара Айвазян здійснив візит до Ханкенді (азербайджанська назва Степанакерта - ІФ). Що ти там робиш? Нехай Вірменія не забуває війни. Пам'ятайте, що залізний кулак на місці. Цим візитам має бути покладено край. Попереджаємо, що якщо знову будуть здійснені такі провокаційні кроки, Вірменія ще більше пошкодує про це", - сказав Алієв на нараді, присвяченій підсумкам 2020 року.

За його словами, будь-які візити в Нагірний Карабах, зокрема й представників міжнародних організацій, мають здійснюватися лише з дозволу Азербайджану. Виняток становлять візити представників Червоного хреста.

"Весь світ визнає цю територію як невід'ємну частину Азербайджану. Жоден іноземний громадянин не може ввійти до цієї зони без нашого дозволу. Жодна міжнародна організація, окрім Червоного Хреста, туди не може поїхати. Ми їх уперше попередили через МЗС. Після цього попередження буде зроблено інакше", - наголосив президент.

Глава держави також зазначив, що подібні провокаційні дії з боку офіційних осіб Вірменії на тлі нормалізації післявоєнних відносин за посередництва Росії є категорично неприйнятними.

"Наразі робляться кроки щодо нормалізації відносин. Росія запропонувала сторонам свої посередницькі можливості. Здебільшого ці питання обговорювала делегація офіційних осіб уряду Росії, що відвідала нещодавно Вірменію та Азербайджан. Що ж, якщо відносини нормалізуються, то навіщо такі провокаційні "візити"? Що вони цим хочуть показати? Вони хочуть знову нас дратувати? Нехай не забувають, як дорого їм обійшлися такі кроки", - додав Алієв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА