18:42 07.01.2021

МЗС України: Повідомлення про нібито послаблення Лондоном санкцій проти РФ - чергові російські інсинуації

2 хв читати
МЗС України: Повідомлення про нібито послаблення Лондоном санкцій проти РФ - чергові російські інсинуації

Повідомлення про нібито послаблення Лондоном санкцій проти Російської Федерації - чергові російські інсинуації, заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Російські ЗМІ тиражують "новину" про "послаблення" Великою Британією санкційного режиму стосовно Криму. Насправді, це - видача бажаного за дійсне", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Він пояснив, що 1 січня 2021 року Велика Британія вийшла зі складу Європейського Союзу. Як уже не держава-член ЄС, Сполучене Королівство розпочало процедуру перенесення європейських санкційних режимів, зокрема й щодо РФ, у власне національне законодавство.

"Загальна ліцензія британського Міністерства фінансів для морських портів Криму відтворила санкційний відступ від рішення Ради ЄС 2014/145/CFSP. Такий відступ існує з 2017 року. І раніше була можливість здійснення розрахунків за основні потреби в кримських портах, зокрема придбання продуктів харчування, ліків, оплату лікування. Про жодні інші нововведення не йдеться", - зазначив речник.

Він нагадав, що 1 січня 2021 року набула чинності угода про стратегічне партнерство між Україною та Великою Британією.

"Сполучене Королівство залишається одним із найпотужніших і найбільш послідовних партнерів України у світі, продовжує надавати вагому політичну та практичну підтримку суверенітету і територіальній цілісності нашої держави в контексті протидії російській агресії. Велика Британія також є одним зі світових лідерів у питанні запровадження та збереження міжнародних санкцій проти РФ. Отже, розглядаємо повідомлення про нібито послаблення Лондоном санкцій проти Росії як чергові російські інсинуації", - наголосив Ніколенко.

Інформацію про нібито послаблення санкцій стосовно РФ також спростувала посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

"Велика Британія віддана територіальній цілісності України та підтримці санкцій стосовно Росії за незаконну анексію Криму. Повідомлення про пом'якшення британських санкцій стосовно Криму не відповідають дійсності", - написала Сіммонс у Twitter у четвер.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА