12:21 08.01.2021

Російські найманці на Донбасі за добу 8 разів відкривали вогонь по українських позиціях - штаб ООС

2 хв читати
Російські найманці на Донбасі за добу 8 разів відкривали вогонь по українських позиціях - штаб ООС

За минулу добу з боку російських найманців на Донбасі зафіксовано вісім порушень режиму припинення вогню, без втрат. Від початку поточної доби противник чотири рази відкривав вогонь, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.
"Протягом минулої доби, 7 січня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано вісім порушень режиму припинення вогню. Серед наших військових бойових втрат немає", - зазначено в ранковому зведенні на сторінці штабу у Facebook у п'ятницю.
Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь зі станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів, а також із великокаліберних кулеметів неподалік Луганського. Поблизу населеного пункту Хутір Вільний окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів, а в передмісті Попасної – з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Водяного на Приазов'ї противник двічі відкривав вогонь із гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Поряд з Авдіївкою зафіксовано застосування ручного протитанкового гранатомета, біля Гранітного - автоматичного станкового гранатомета та великокаліберного кулемета.
У штабі зазначено, що про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представникам ОБСЄ. "На обстріли противника наші захисники відкрили вогонь у відповідь", - додали в прес-центрі.
"Від початку поточної доби, 8 січня, в районі проведення Операції об'єднаних сил було зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню. На обстріли противника наші захисники відкрили вогонь. Серед українських воїнів бойових втрат немає", - зазначено у зведенні.
Зокрема, на Приазов'ї ворог відкривав вогонь із мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем і великокаліберного кулемета поблизу Водяного.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА