12:23 08.01.2021

Київ дотримуватиметься жорсткого карантину, щоб не допустити можливого колапсу медичної системи, - Кличко

4 хв читати
Київ дотримуватиметься жорсткого карантину, щоб не допустити можливого колапсу медичної системи, - Кличко

Київ дотримуватиметься додаткових посилених карантинних обмежень, щоб зберегти життя людей і запобігти можливому колапсу медичної системи, наголошує мер столиці Віталій Кличко.
"Київ, де динаміка захворюваності залишається високою, вимушений – подобається нам це чи ні - дотримуватися локдауну. Так, економічні наслідки карантину будуть невтішними. Ми розуміємо, наскільки зараз складно бізнесу... Але сьогодні головне – це здоров’я і життя кожного з нас, наших рідних і близьких, наших друзів, здоров’я і життя українців. Дуже важливо запобігти можливому колапсу медичної системи", - написав Кличко на своїй сторінці у Facebook.
Мер Києва нагадав, що суворі обмеження раніше впровадили багато інших країн і сьогодні вони їх також продовжили.
"Ключове, якщо ми вже входимо в локдаун, - щоб його правила були єдиними для всіх. Щоб був справедливий контроль за їх дотриманням. І щоб цей час суворих обмежень для громадян уряд використав для придбання вакцини. Й після карантину розпочав масову вакцинацію – насамперед, найвразливіших до вірусу категорій людей", - додав Кличко.
Також він звернувся до всіх жителів із проханням дотримуватися правил і піклуватися про своє здоров'я і здоров'я ближніх.
Як повідомлялося, згідно з постановою Кабінету міністрів України №1236 від 9 грудня 2020 року, локдаун продовжиться до 00:00 25 січня 2021 року.
У цей період заборонено роботу кафе, ресторанів і барів (окрім доставки та продажу навинос), магазинів непродовольчих товарів, непродовольчих ринків, кінотеатрів, фітнес-клубів, спортзалів, басейнів, театрів і ТРЦ. Також направлено на канікули всі заклади освіти, крім дитячих садків і спеціальних навчальних закладів. Крім того, заборонено всі масові заходи.
Торговельним мережам під час локдауну дозволяється продавати продукти харчування за умови, що не менше ніж 60% їхньої площі призначені для торгівлі продуктами.
Також дозволяється торгівля ліками, медичними товарами, засобами гігієни, засобами зв'язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, побутовою хімією і пресою, торгівля пальним.
Згідно з постановою №1236, торгівля іншими групами товарів може здійснюватися лише за умови адресної доставки замовлень.
Дозволено також "провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльності операторів поштового зв'язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльності з технічного обслуговування і ремонту транспортних засобів, перукарень і салонів краси за попереднім записом".
Заборонено проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів (окрім організації гірськолижного дозвілля, проте без роботи закладів громадського харчування і продажу алкогольних напоїв). При цьому заборона також не поширюється на проведення новорічних і Різдвяних свят ялинки (без концертів і ярмарків, зокрема продуктових), офіційних спортивних заходів, внесених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів і здійснення обов'язкового щоденного контролю за станом здоров'я учасників.
Також заборонена робота підприємств громадського харчування і місць для харчування в готелях з 11 години до 6 години наступної доби, крім надання послуг із харчування в готельному номері на замовлення клієнтів.
Центральним і місцевим органам виконавчої влади, іншим державним органам у період з 11 до 22 січня 2021 р. включно доручено встановити для працівників режим дистанційної роботи, крім працівників, для яких неможливо встановити режим дистанційної роботи у зв'язку з характером виконуваних завдань, і працівників, котрі забезпечують надання адміністративних послуг.
Рекомендовано також "органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності, окрім установ незалежно від форми власності, що надають фінансові, банківські та житлокомпослуги, забезпечують охорону здоров'я, здійснюють продовольче забезпечення, енергозабезпечення, водопостачання, зв'язок і комунікації, що забезпечують функціонування інфраструктури транспортного забезпечення, сфери оборони, правопорядку і захисту, об'єктів критичної інфраструктури, в період з 11 до 22 січня 2021 р. включно встановити для працівників режим дистанційної роботи".
Постанова №1236 також продовжує в Україні режим карантину до 28 лютого 2021 року. При цьому заборонено планові госпіталізації в комунальних і державних медзакладах, робота приватних клінік не обмежується. Приватні медзаклади можуть проводити планові госпіталізації та операції з дотриманням необхідних санітарно-епідеміологічних норм.
Як раніше повідомив мер Києва Віталій Кличко, під час локдауну громадський транспорт столиці, зокрема й метрополітен, працюватиме, але закликав користуватися ним лише за нагальної потреби.
Інтервал руху громадського транспорту може бути змінений.
При цьому трамваї, тролейбуси, автобуси та маршрутні таксі повинні здійснювати перевезення пасажирів лише в межах регламентованої технічною документацією кількості місць для сидіння.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА