20:35 08.01.2021

Конгресмени-демократи працюють над прискореним оголошенням імпічменту Трампу

2 хв читати

Члени конгресу США від Демократичної партії готуються до проведення прискореної процедури оголошення імпічменту президенту країни Дональду Трампу, питання про його відсторонення від влади може бути винесено на голосування наступного тижня, передає CNN.

Спікер палати представників Ненсі Пелосі вже обговорила це питання зі своєю командою, і майже всі учасники наради висловилися за спробу імпічменту. Деякі демократи, проте, висловили незгоду з такими планами, попередивши, що частина електорату в їхніх виборчих округах може вважати, що такий план - надмірно суворий.

Очікується, що пізніше у п'ятницю демократи з палати представників проведуть у повному складі обговорення теми імпічменту.

Згідно з підтримуваним Пелосі планом, у цьому випадку голосування з питання імпічменту можна провести за спеціальною "швидкою" схемою - без проведення розслідування та без обговорення. Це мотивується тим, що конгресмени і так прекрасно розуміють, чому пропонується усунути Трампа від влади.

CNN наголошує, що в сенаті без підтримки значної частини республіканців пропозиція про імпічмент не пройде. Поки що переважна більшість конгресменів від Республіканської партії виступає проти імпічменту Трампу.

Крім того, лідер більшості у Сенаті Мітчелл Макконнелл може відмовитися розглянути це питання в пріоритетному порядку. В такому випадку в сенаті просто не встигнуть організувати голосування до 20 січня, коли до влади прийде наступна американська адміністрація.

Демократи у конгресі закликають віце-президента США Майка Пенса, скориставшись однією з поправок до конституції, усунути Трампа від влади. Таке можливо, якщо віце-президент і найбільша частина високопоставлених членів адміністрації США доходять висновку, що глава держави не здатний виконувати свої функції. Пенс поки що жодним чином не відреагував на такі заклики.

Якщо Пенс не погодиться відстороняти Трампа, конгресмени від Демократичної партії погрожують розпочати процедуру оголошення імпічменту.

Демократи обвинувачують Трампа у тому, що під час виступу перед демократами він де-факто підбурював їх до агресивних дій. У результаті група прихильників президента США раніше цього тижня прорвалася до будівлі Конгресу, на декілька годин паралізувавши його роботу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА