10:03 09.01.2021

Російські найманці на Донбасі за добу 9 разів порушили режим тиші - штаб ООС

1 хв читати
Російські найманці на Донбасі за добу 9 разів порушили режим тиші - штаб ООС

За минулу добу російські найманці на Донбасі дев'ять разів порушили режим припинення вогню, українські військовослужбовці не постраждали, повідомив прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

"Протягом минулої доби, 8 січня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано дев’ять порушень режиму припинення вогню. Переважна більшість обстрілів здійснена збройними формуваннями Російської Федерації в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу ООС у соцмережі Фейсбук у суботу вранці.

Так, на Приазов'ї, неподалік Водяного противник чотири рази відкривав вогонь у бік українських позицій з різного озброєння: мінометів 120-го калібру, автоматичних, протитанкових станкових і підствольних гранатометів і великокаліберних кулеметів. У районі населеного пункту Водяне, що біля Донецька, ворог кілька разів вів вогонь із гранатометів і стрілецької зброї. Таке саме озброєння противник використав і поблизу Талаківки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські найманці відкрили провокаційний попереджувальний вогонь зі стрілецької зброї і гранатомета неподалік Південного в напрямку робочої бригади, що здійснювала ремонтні роботи з відновлення водопостачання на ділянці водогону "Горлівка-Торецьк". Щоб уникнути жертв, робочу бригаду негайно вивели з району обстрілу, роботи припинені.

"Від початку поточної доби, 9 січня, в районі проведення операції Об'єднаних сил спостерігається тиша. Порушень режиму припинення вогню не зафіксовано", - зазначили у штабі ООС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА