11:34 10.01.2021

У Полтавській області після вибуху на газопроводі факельне горіння не спостерігається – ДСНС

2 хв читати
У Полтавській області після вибуху на газопроводі факельне горіння не спостерігається – ДСНС

У Полтавській області не спостерігається факельне горіння після вибуху на газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород", повідомила прес-служба Держслужби з НС.

"Факельне горіння станом на 8:55 не спостерігається", – йдеться в повідомленні.

Створено цілодобовий оперативний штаб, до складу якого входять представники департаментів охорони здоров'я, соцзахисту населення, цивільного захисту, представники тергромад, районної цивільної адміністрації, рятувальників, правоохоронців, енергетики та газовики.

Також повідомляється, що вранці 10 січня співробітники Головного управління ДСНС України в Полтавській області здійснили об'їзд усіх домогосподарств з метою оповіщення населення про правила користування газовими пристроями перед початком відновлення газопостачання. Залучені представники соціальної служби та поліції.

Водночас голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синьогубов повідомив, що 10 січня о 9-й ранку фахівці почали відновлювати газопостачання в 17 населених пунктах, зокрема це Хоружівка, Лазірки, Новооржицьке, Райозеро, Тарасенкове, Вишневе, Яблуневе, Воронинці, Черевки, Хорошки, Нове, Загребелля, Тимки, Пилиповичі, Несено-Іржавець, Полуніївка, Козаче.

Так, вже подано газ до сіл Новооржицьке та Лазірки.

"АТ "Лубнигаз" просить своїх абонентів залишатися вдома і перекрити всі доступи до газового обладнання. Після оповіщення представниками газового господарства та старостами сіл почати пуск газу в будинки", – повідомили в прес-службі Полтавської ОДА.

Також голова ОДА зазначив, що це питання на особистому контролі обласної влади.

"Треба відпрацювати всі домогосподарства, які залишилися без газопостачання. Особливу увагу слід приділити найбільш вразливим верствам населення: одиноким літнім людям і людям з інвалідністю. Жоден населений пункт, жодне домогосподарство не має залишитися без уваги. Це особисте доручення президента і прем'єр-міністра", – сказав Синьогубов.

Він зазначив, що в 17 постраждалих населених пунктах проживає 180 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю. "Їх усіх відвідають соцпрацівники. За необхідності людей забезпечуватимуть гарячою їжею і розгортатимуть пункти обігріву", – йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА