19:47 11.01.2021

Дубінський заперечує своє втручання в американські вибори

2 хв читати
Дубінський заперечує своє втручання в американські вибори

Народний депутат фракції "Слуга народу", заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінський заперечує свій зв'язок з народним депутатом України Андрієм Деркачем, щодо якого США ввели санкції у вересні 2020 року за спроби вплинути на президентські вибори в США в 2020 році, а також свою власну причетність до такого впливу.

"На жаль, помилкові доноси ... аферистів з приводу нібито мого зв'язку з Деркачем, тимчасово, в силу об'єктивно складної ситуації в США, дозволили корупційним паразитам реалізувати чергову аферу. Вкотре заявляю про те, що я ніколи не втручався у вибори в інших державах, зокрема і американські вибори і ніколи не мав стосунку до оприлюднення або інших подібних дій так званих плівок Порошенка-Байдена", - написав Дубінський у своєму телеграм-каналі в понеділок, коментуючи своє включення Сполученими Штатами Америки до списку санкцій.

Його подальші дії, зазначив нардеп, носитимуть юридичний характер.

"Викликає жаль, що деякі посадові особи США користуються брехливими доносами аферистів, які фактично сприяють корупції в Україні. За право мати незалежну позицію, яка пов'язана з відстоюванням інтересів українського народу, можна випробувати тимчасові незручності і тимчасово побувати в таких списках. І це тільки початок великого і складного шляху з відстоювання українських національних інтересів", - написав парламентарій.

Дубінський також заявив, що не має наміру бути "маріонеткою для країни-агресора або для наших євроатлантичних партнерів".

Як повідомлялося, в понеділок Вашингтон включив до списку санкцій щодо України 11 фізичних осіб і організацій. Під санкції підпали сім громадян України, зокрема, Дубінський, і чотири організації, що базуються, за даними Мінфіну США, в Україні. Ці заходи впроваджені проти них, оскільки у Вашингтоні вважають, що вони втручалися у виборчий процес у США.

За повідомленнями Мінфіну США, ці фізособи пов'язані з народним депутатом України Андрієм Деркачем, щодо якого США ввели санкції у вересні 2020 року "за спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року". Самого Деркача Мінфін у прес-релізі називає "російським агентом".

Таким чином, за даними міністерства, "всі активи цих осіб блокуються, а особам на території США забороняється здійснювати з ними будь-які операції". Більше того, "блокується робота будь-яких організацій, які на 50% і більше належать одній або кільком" зазначеним особам, пояснює відомство.

Фізичні особи та організації з України, проти яких США вводять санкції за втручання в американські вибори, були частиною кампанії РФ з надання впливу на американський виборчий процес, йдеться в прес-релізі Мінфіну США.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА