06:48 12.01.2021

Трамп визнав, що несе певну відповідальність за заворушення в Капітолії

2 хв читати
Трамп визнав, що несе певну відповідальність за заворушення в Капітолії

Президент Дональд Трамп взяв на себе деяку відповідальність за підбурювання до заворушень в будівлі Конгресу, заявив лідер республіканців у Палаті представників Кевін Маккарті на селекторній нараді Республіканської партії, повідомляє Politico з посиланням на обізнані джерела.

Маккарті заявив республіканцям у Палаті представників, що президент Трамп несе деяку провину за смертоносні заворушення в Капітолії 6 січня і взяв на себе деяку відповідальність.

Він також повідомив, що закликав Трампа зателефонувати обраному президенту Джо Байдену і привітати його з перемогою.

Зазначається, що перед зустріччю Маккарті, який є одним із найближчих союзників Трампа, направив лист своїм колегам-республіканцям, в якому заявив, що виступає проти імпічменту.

Замість цього він запропонував низку інших варіантів, зацікавленість у реалізації яких висловили деякі члени Республіканської партії. Серед таких пропозицій - резолюція, яка засуджує Трампа, і створення комісії з розслідування нападу на Капітолій.

Так, республіканець Том Рід виступив на підтримку резолюції про осудження.

"Президент повинен відповідати за свої дії. Імпічмент, однак, не є відповіддю", - написав він у Twitter, представляючи свою статтю в New York Times.

У своїй статті він пояснив, чому не вважає імпічмент Трампу прийнятним. Він також повідомив, що частина республіканців збирається представити у вівторок резолюцію з осудом Трампа.

"Я маю намір приєднатися до моїх колег з палати представників у вівторок і надати резолюцію про осудження, щоб забезпечити негайну відповідальність за події 6 січня. Ми також повинні розглянути альтернативи, які могли б дозволити Конгресу заборонити містеру Трампу займати федеральний пост у майбутньому", - зазначив Рід у статті.

6 січня прихильники Дональда Трампа увірвалися в будівлю Конгресу у Вашингтоні, в результаті заворушень мінімум п'ятеро людей загинули.

Нині демократи намагаються відсторонити від влади Трампа, не чекаючи інавгурації його наступника Джо Байдена 20 січня. На їхню думку, Трамп не може залишатися в Білому домі, оскільки несе відповідальність за заворушення, що сталися.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА