07:20 12.01.2021

Помпео розраховує на спадкоємність політики наступної адміністрації США щодо Ірану

1 хв читати
Помпео розраховує на спадкоємність політики наступної адміністрації США щодо Ірану

Держсекретар США Майк Помпео в понеділок висловив надію, що адміністрація обраного президента США демократа Джо Байдена збереже нинішній підхід Вашингтона у відносинах з Іраном.

"Я сподіваюся (на ту ж політику - ІФ) і щодо Близького Сходу, де у попередньої адміністрації був інший підхід до Ісламської Республіці Іран. Зараз не 2015 рік - з урахуванням того, що сталося на Близькому Сході за останні чотири роки", - сказав він під час заходу Voice of America.

При цьому він нагадав про спроби американської адміністрації, що йде, "стримати" Іран і підтримувати Ізраїль.

Іран і "шістка" країн (Велика Британія, Німеччина, Китай, Росія, США і Франція) в 2015 році погодили Спільний всеосяжний план дій (СВПД) щодо іранської ядерної програми, який мав на увазі скасування санкцій щодо Ірану. В обмін Тегеран взяв на себе низку зобов'язань в атомній сфері. Однак у 2018 році з СВПД вийшли США і відновили односторонні санкції стосовно Ірану. Також США проводять політику максимального тиску щодо Тегерана.

Зі свого боку Байден допускав можливість повернення США до СВПД. Але експерти зазначали, що Байден виступає за внесення змін в іранську ядерну угоду. Іран же неодноразово заявляв, що не допустить коригування СВПД.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА