07:40 12.01.2021

Трамп затвердив режим НС в окрузі Колумбія

1 хв читати
Трамп затвердив режим НС в окрузі Колумбія

Президент США Дональд Трамп ввів режим НС у столиці США напередодні інавгурації обраного президента Джо Байдена, повідомив Білий дім.

"Сьогодні президент Дональд Трамп оголосив, що в окрузі Колумбія існує надзвичайна ситуація, і розпорядився, щоб федеральна допомога була спрямована на додачу до зусиль округу з реагування на надзвичайні обставини, пов'язані з 59-ю президентською інавгурацією з 11 до 24 січня 2021 року", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Білого дому.

Згідно з розпорядженням президента, міністерство внутрішньої безпеки, Федеральне агентство з управління надзвичайними ситуаціями (FEMA) повинні координувати всі зусилля з надання допомоги в разі стихійних подій.

Раніше керівник управління національної гвардії при міністерстві оборони США Деніел Хокансон повідомив журналістам, що в день інавгурації Джо Байдена 20 січня в Вашингтон будуть стягнуті 15 тис. службовців Національної гвардії.

Рішення про направлення до Вашингтона підкріплення прийнято після заворушень у Капітолії в день затвердження підсумків президентських виборів у США.

Раніше мер Вашингтона Мюріел Боузер закликала міністерство внутрішньої безпеки вжити додаткових заходів щодо гарантування безпеки столиці напередодні інавгурації обраного президента Джо Байдена.

6 січня прихильники Дональда Трампа прорвалися в будівлю Конгресу у Вашингтоні, в результаті заворушень мінімум п'ятеро людей загинули.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА