07:54 12.01.2021

Власники соцмережі прихильників Трампа Parler подали позов проти Amazon за фактичну ліквідацію акаунта

2 хв читати
Власники соцмережі прихильників Трампа Parler подали позов проти Amazon за фактичну ліквідацію акаунта

Соціальна мережа Parler, використовувана прихильниками Дональда Трампа, подала позов проти компанії Amazon, сервіс якої Amazon Web Services після заворушень у Вашингтоні призупинив можливість завантажувати у себе програму Parler, повідомляє в понеділок видання New York Daily News.

"Рішення Amazon Web Services фактично ліквідувати аккаунт Parler, вочевидь, керувалося політичними мотивами", - наводить газета витяги з позову, поданого в окружний суд Сіетла.

Крім того, керівництво Parler обвинуватило Amazon у ймовірних спробах підірвати конкуренцію серед мікроблогів на користь Twitter.

Компанії Google і Apple також видалили посилання на Parler зі своїх застосунків в онлайн-магазинах.

За даними New York Daily News, минулої суботи Amazon направив Parler лист, де перерахував 98 випадків постів у соцмережах, які розпалюють насильство серед користувачів.

"Ми бачили стійке зростання обсягів цього контенту, що спонукає насильство, на вашому сайті - весь він порушував наші умови (співпраці з Parler - ІФ)", - цитує газета лист Amazon.

6 січня прихильники Дональда Трампа увірвалися в будівлю Конгресу у Вашингтоні, в результаті заворушень мінімум п'ятеро людей загинули. Конгресмени в Капітолії тоді займалися затвердженням результатів голосування колегії вибірників, згідно з якими переможцем президентських виборів став Джо Байден. Засідання Конгресу було перервано, частину конгресменів евакуйовано. Коли в Капітолії вдалося відновити порядок, Палата представників і Сенат США затвердили перемогу Байдена.

На тлі обстановки в США багато соціальних мереж, включно з Twitter і Facebook, заблокували акаунти Трампа, оскільки вважають, що його публікації можуть спровокувати подальше насильство.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА