08:14 12.01.2021

Російські найманці на Донбасі десять разів порушили режим припинення вогню за минулу добу, один військовослужбовець ЗСУ загинув

2 хв читати
Російські найманці на Донбасі десять разів порушили режим припинення вогню за минулу добу, один військовослужбовець ЗСУ загинув

За минулу добу російські найманці на Донбасі десять разів порушили режим припинення вогню, один військовослужбовець ЗСУ загинув, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"За минулу добу, 11 січня, в районі проведення Операції об'єднаних сил було зафіксовано десять порушень режиму припинення вогню. Всі вони були здійснені в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Так, поблизу населеного пункту Піски збройні формування Російської Федерації вели вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї. У передмісті Авдіївки російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї, а біля Павлополя - зі станкових протитанкових гранатометів. Поблизу обох населених пунктів Водяне - і на Приазов'ї, і недалеко від Донецька, ворог здійснив декілька провокаційних пострілів зі стрілецької зброї, а поблизу Донецька - ще й зі снайперської зброї. Внаслідок ворожих обстрілів загинув один український військовослужбовець", - йдеться у повідомленні на офіційній сторінці штабу ООС у соцмережі Facebook у вівторок уранці.

У відповідь на обстріли російських найманців українські воїни декілька разів відкривали вогонь у відповідь. Про факти порушення режиму припинення вогню через українську сторону в СЦКК повідомлено представникам ОБСЄ.

"Від початку поточної доби, 12 січня, в районі проведення Операції об’єднаних сил зафіксовано два порушення режиму припинення вогню. Так, в районі населених пунктів Водяного, що неподалік Донецька, та Пісків збройні формування Російської Федерації здійснили обстріл українських позицій із мінометів калібру 82 мм та стрілецької зброї. А неподалік останнього - ще й з автоматичних станкових гранатометів. На обстріли противника українські воїни відкрили вогонь у відповідь. Бойових втрат серед наших захисників немає", - підсумували в штабі ООС.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Зеленський провів у Дніпрі нараду

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА