10:41 12.01.2021

Кабмін дозволив проводити тестування на антиген для завершення самоізоляції під час перетину КПВВ

2 хв читати
Кабмін дозволив проводити тестування на антиген для завершення самоізоляції під час перетину КПВВ

Кабінет Міністрів України від 5 січня вніс зміни до правил припинення самоізоляції особами, які повернулися з непідконтрольних Україні територій Луганської, Донецької областей та Криму, зокрема, дозволив припинити самоізоляцію після отримання негативного результату тесту на антиген COVID-19, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санлікар Віктор Ляшко під час прес-брифінгу в Київ у вівторок.

"На сьогодні у постанові передбачено, що з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби на території України використовується електронний сервіс "Вдома" єдиного державного веб-порталу електронних послуг. Самоізоляції протягом 14 діб підлягали всі особи, які перебувають із непідконтрольних територій, крім осіб молодше 12 років, осіб, які їдуть вступати на навчання або здобувачів освіти, а також працівників офіційних міжнародних місій та організацій, акредитованих в Україні", - сказав він.

"Самоізоляція припинялася після завершення 14 днів за відсутності симптомів, після отримання негативного ПЛР-тесту, і нове оновлення - самоізоляцію можна припинити після отримання негативного експрес-тесту на антиген, який провели після перетину КПВВ", - сказав Ляшко.

За його словами, Кабмін зобов'язав Донецьку, Луганську та Харківську ОДА створити пункти тестування на КПВВ.

"Проведення експрес-тесту буде безкоштовним для громадян України. Тести закупили за рахунок держбюджету, у понеділок Міністерство охорони здоров'я підписало наказ про розподіл 1,8 млн тестів. Результати тестування щодня передаватимуться до Центру громадського здоров'я та потраплятимуть у застосунок "Вдома", - додав Ляшко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА