15:14 12.01.2021

Грузинський мільярдер Іванішвілі передав до благодійного фонду активи на $1,5 млрд

1 хв читати
Грузинський мільярдер Іванішвілі передав до благодійного фонду активи на $1,5 млрд

Голова правлячої в Грузії партії "Грузинська мрія", мільярдер Бідзіна Іванішвілі, який 11 січня повідомив про рішення піти з політики, перевів частину активів на баланс заснованого ним же благодійного фонду "Карту".

Як заявив Іванішвілі в інтерв'ю грузинському виданню Entrepreneur Sakartvelo, фонду передано активи на $1,5 млрд, серед них - туристичні об'єкти, комерційна нерухомість, офіси, земельні ділянки в Тбілісі й регіонах Грузії.

"У мене і моєї дружини в розпорядженні залишається $200 млн, які існували, крім цих $1,5 млрд, як вільні кошти. Також я залишаю своїм дітям стільки коштів, скільки потрібно, щоб вони не втратили мотивації створювати щось нове, повністю усвідомлювати і розвивати себе", - сказав Іванішвілі.

Коментуючи запитання про реакцію його дітей, Іванішвілі відповів, що вони повністю розділяють його підхід і схвалюють це рішення.

Заснований Іванішвілі в 1995 році благодійний фонд "Карту" за ці роки здійснив проекти в різних сферах на суму понад $3 млрд.

Іванішвілі розбагатів у Росії в 1990-ті роки. В різний час він займався металургійним бізнесом, а також операціями у сфері нерухомості й у фінансовому секторі. Він є найбагатшою людиною в Грузії. Forbes раніше оцінював статки Іванішвілі приблизно в $5,5 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА