17:02 12.01.2021

В окупованому Криму незаконно затримали 120 громадян України

2 хв читати
В окупованому Криму незаконно затримали 120 громадян України

На території окупованого Росією Криму 11 січня силовики окупаційної адміністрації РФ незаконно затримали 120 громадян України з метою недопущення їхньої присутності на судовому засіданні у справі "Хізб ут-Тахрір".

"Встановлено, що ввечері 11 січня під виглядом перевірок документів та автомобілів 120 представників кримськотатарського народу фактично були незаконно затримані окупаційними "правоохоронцями" з метою недопущення їхньої присутності в судовому засіданні у "справі Хізб ут-Тахрір", що відбулося сьогодні зранку в Ростові-на-Дону", - повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України у вівторок.

Зазначається, що за цим фактом слідчі Головного управління Нацполіції в АРК і Севастополі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст. 146(незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Як повідомлялося, МЗС України вже висловило протест у зв'язку з рішенням Південного окружного військового суду РФ у Ростові-на-Дону від 12 січня - Енвера Омерова засуджено до 18 років, Айдера Джаппарова - до 17 років, Різу Омерова - до 13 років позбавлення волі в колоніях суворого режиму.

"Вони були незаконно затримані на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим силовими структурами окупаційної адміністрації РФ 10 червня 2019 року та на порушення норм міжнародного права переміщені на територію Росії до м. Ростов-на-Дону. Досудове слідство та судовий процес відбувались із численними процедурними порушеннями та в умовах цілковитого ігнорування наданих захистом доказів про непричетність обвинувачуваних до інкримінованих діянь, що вказує на політичну вмотивованість рішення", - наголошують у МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА