17:06 12.01.2021

Інтерпол розшукує двох росіян і португальця у справі про вибухи в порту Бейрута

2 хв читати
Інтерпол розшукує двох росіян і португальця у справі про вибухи в порту Бейрута

Інтерпол оголосив у розшук двох громадян РФ і одного португальця у зв'язку зі справою про вибухи в порту Бейрута, що пролунали минулого року та забрали життя близько 200 людей, повідомляє у вівторок Associated Press.

Агентство видало "червоні повідомлення" за запитом генпрокурора Лівану Гассана Хурі - на власника й також на капітана судна Rhosus, на якому у 2013 року привезли до порту 2275 тонн нітрату амонію. У 2014 році вантаж вивантажили з судна на склад у порту Лівану.

Інтерпол імена розшукуваних не називає, проте в ліванських ЗМІ стверджують, що йдеться про колишнього капітана судна Бориса Прокошева, а також про власника вантажного судна Ігоря Гречушкіна, російського бізнесмена, який живе на Кіпрі. Гречушкін купив судно в 2012 році, зазначає агентство. Крім того, повідомлення діє на португальця Жоржі Мануела Нету Морейру, який займається торгівлею нітратами, й у 2014 році він оглядав вантаж нітрату амонію.

"Червоне повідомлення" Інтерполу фактично не вимагає від влади країн терміново заарештовувати людей, на адресу яких його випускають, це запит, але не обов'язковий до виконання ордер на арешт, зазначає агентство.

На початку грудня прокуратура Лівану, що проводить розслідування вибухів у порту Бейрута, висунула обвинувачення проти колишнього прем'єр-міністра Гасана Діаба і трьох колишніх міністрів у цій справі - екс-міністра фінансів Алі Хасана Халіля, а також міністра громадських робіт Газі Зейтера і Юссефа Феніаноса. Всіх чотирьох обвинувачують у недбалості, що призвела до загибелі людей.

Серія потужних вибухів пролунала 4 серпня 2020 року в портовій зоні Бейрута. Загинули близько 200 осіб. Вибухова хвиля зруйнувала велику кількість будівель. Було пошкоджено будівлю міжнародного аеропорту.

Влада Лівану заявила, що причиною потужних вибухів у портовій зоні Бейрута стали 2750 тонн аміачної селітри, що зберігалася на складі, конфіскованої митними службами шість років тому.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

УЗ відновила залізничні колії в Херсоні, пошкоджені внаслідок ранкової атаки РФ

Російські окупанти штурмували острів Нестрига за допомогою гідроцикла - Плетенчук

Право на віросповідання може бути обмежене під час мобілізації - Верховний Суд

У Часовому Яру залишаються 679 осіб - голова Донецької ОВА

Прем'єр-міністерка Данії підтвердила участь у Саміті миру в Швейцарії - Зеленський

Зеленський вручив державні нагороди з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

У важкому стані двоє дітей, які постраждали в Харкові, - Терехов

Серед постраждалих у Харкові дітей один хлопчик важкому стані, повідомив мер

"Укренерго" закликає до економного споживання е/е ввечері, щоб уникнути графіків відключень

СБУ затримала жительку Київщини, яка передавала ворогу інформацію про оборону Києва у 2022 році

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА