19:10 12.01.2021

Держкомісія з питань ТЕБ та НС обговорила майбутнє погіршення погодних умов

3 хв читати
Держкомісія з питань ТЕБ та НС обговорила майбутнє погіршення погодних умов

У вівторок, 12 січня, в режимі відеоконференції голова Держслужби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін взяв участь у черговому засіданні Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому учасники розглянули низку питань, зокрема майбутнє погіршення погодних умов.

Як повідомляє прес-служба ДСНС, директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда поінформував про погіршення погодних умов, яке очікується наприкінці тижня.

"Починаючи з 13 січня в східних, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій областях очікується значний сніг із висотою снігового покриву 5-15 см, що супроводжуватиметься поривами вітру 15-20 м/с, заметілями. 15-16 січня в Україні очікується значне зниження температури: уночі до 12-18° морозу, місцями в північних областях до 21° морозу, удень до 10-16° морозу. 17-18 січня холодна погода утримається", - сказав Кульбіда додавши, що така ситуація пов'язана з переміщенням із півдня Чорного моря циклонного вихору.

У свою чергу голова ДСНС зазначив, що з метою вчасного реагування на можливі надзвичайні події в цей період для органів місцевого самоврядування служба розробила комплекс заходів, вчасне вжиття яких допоможе уникнути травм та загибелі людей, зменшить негативний вплив негоди на об'єкти інфраструктури.

Члени Держкомісії ТЕБ та НС також затвердили проект Плану заходів центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені і паводків у 2021 році.

Чечоткін представив проект плану і зазначив, що він передбачає реалізацію комплексу заходів щодо завчасної підготовки відповідної інфраструктури, сил та засобів центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування до дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій під час пропуску льодоходу, повені та паводків.

"ДСНС забезпечить контроль за виконанням заходів плану шляхом аналізу звітних матеріалів, а також проведенням вибіркових перевірок стану їх реалізації в органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування", - сказав він.

Чечоткін наголосив, що твердження і реалізація плану забезпечить своєчасне вжиття органами влади превентивних заходів зі збереження життя та здоров'я людей, мінімізації негативних наслідків у разі виникнення таких НС.

Міністр розвитку громад і територій - перший заступник голови Державної комісії Олексій Чернишов зазначив, що попри негативні наслідки, яких зазнав західний регіон під час масштабних паводків улітку 2020 року, украй важливо не допустити такої ситуації в майбутньому.

Директор Укргідрометцентру зазначив, що попередньо можна спрогнозувати понижену водність весняного періоду. Проте сказати точніше можна буде, коли в Україні буде створено умови, за якими здійснюється прогнозування, - у лютому-березні.

Учасники також розглянули і затвердили проект плану роботи Державної комісії з питань ТЕБ та НС на 2021 рік. Він передбачає розгляд актуальних питань у сфері техногенно-екологічної безпеки України залежно від сезону та техногенного навантаження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА