20:28 12.01.2021

Сенаторів попередили про запланований штурм Капітолію під час інавгурації Байдена

2 хв читати
Сенаторів попередили про запланований штурм Капітолію під час інавгурації Байдена

Служба безпеки Конгресу США попередила законодавців про те, що прихильники Дональда Трампа планують штурм Капітолію під час інавгурації обраного президента Джо Байдена, повідомляє The Hill з посиланням на джерело.

За словами співрозмовника видання, сенаторам повідомили про погрози збройних нападів на Капітолій, а також на Білий дім і будівлю Верховного суду.

The Hill нагадує, що в день інавгурації до гарантування безпеки у Вашингтоні будуть залучені не менше 15 тис. військовослужбовців Національної гвардії.

Низка законодавців закликали жителів за можливістю не приїжджати до Вашингтона в день інавгурації через загрозу безпеки, що виходить від прихильників Трампа.

6 січня прибічники Дональда Трампа увірвалися до будівлі Конгресу у Вашингтоні, внаслідок заворушень загинули п'ятеро осіб. Конгресмени в Капітолії в той момент затверджували результати голосування колегії виборників, згідно з якими переможцем президентських виборів став Джо Байден. Засідання Конгресу було перервано, частину конгресменів евакуювали.

Коли в Капітолії вдалося відновити порядок, Палата представників і Сенат США затвердили перемогу Байдена.

Тепер демократи намагаються відсторонити від влади Трампа, не чекаючи інавгурації його наступника Джо Байдена 20 січня. На їхню думку, Трамп не може залишатися в Білому домі, оскільки несе відповідальність за безлади, що сталися.

Так, у Палату представників Конгресу США в понеділок внесли резолюцію, в якій конгресмени закликають віце-президента Майка Пенса скористатися 25-ю поправкою до Конституції США, щоб усунути від влади Дональда Трампа. 25-та поправка передбачає початок процесу відсторонення глави держави, якщо віце-президент і більшість високопоставлених співробітників адміністрації зроблять висновок, що президент не здатний виконувати свої функції. У такому разі віце-президент заступає на місце президента.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА