20:50 12.01.2021

Влада США не встигає з постачаннями вакцини від COVID-19 до Нью-Йорка

2 хв читати
Влада США не встигає з постачаннями вакцини від COVID-19 до Нью-Йорка

Федеральна влада США занадто повільно постачає вакцини від коронавірусу COVID-19 до Нью-Йорка, заявив у вівторок журналістам мер цього міста Білл де Блазіо.

"Федеральні структури діють занадто повільно в тому, що стосується доставки нам вакцини", - наводять західні ЗМІ слова мера.

Він попередив, що в результаті міська влада може вичерпати запаси вакцин "до кінця наступного тижня". За його словами, тільки напередодні щеплення було зроблено 26 тис. 528 жителям міста.

ЗМІ зазначають, що найбільш населене місто США Нью-Йорк, повільно розпочавши вакцинацію, за останні дні наростило темпи кампанії вакцинації. З понеділка в місті на вакцинацію можна записатися майже на сотні дільниць, а у Бронксі, Брукліні та Квінсі діють три великі центри вакцинацій. Крім того, мер у вівторок оголосив, що бейсбольний стадіон Сіті-Філд у Квінсі з 25 січня буде перепрофільований під безупинну вакцинацію і зможе приймати на день від 5 тис. до 7 тис. охочих прищепитися.

Загалом у Нью-Йорку, за даними за минулий понеділок, щонайменше одну дозу вакцини отримали 216 тис. 14 осіб.

У вівторок мер штату Нью-Йорк Ендрю Куомо оголосив про розширення списку осіб, які можуть вакцинуватися: тепер до нього внесені люди 65 років і старше. Раніше вакцини можуть отримати люди 75 років і старше, вчителі, поліцейські, пожежники та працівники транспорту.

Західні ЗМІ зазначали, що раніше надходили повідомлення про проблеми з розподілом вакцин у США через погану організацію, про нестачу медперсоналу та про черги охочих вакцинуватися.

Міністр охорони здоров'я США Алекс Азар у вівторок заявляв, що американська адміністрація хоче направити команди фахівців місцевій владі для допомоги у вакцинації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА