06:56 13.01.2021

Пенс не буде посилатися на 25-ту поправку, щоб усунути Трампа з посади

2 хв читати
Пенс не буде посилатися на 25-ту поправку, щоб усунути Трампа з посади

Віце-президент Майк Пенс у своєму листі до спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі заявив, що не використовуватиме 25-ту поправку для того, щоб усунути президента США Дональда Трампа з посади.

"Я не вважаю, що такий курс дій відповідає інтересам нашої нації або узгоджується з нашою Конституцією", - написав Пенс Пелосі.

"Минулого тижня я не піддавався тиску, що виходить за рамки моїх конституційних повноважень, щоб визначити результат виборів, і тепер я не поступлюся зусиллям Палати представників грати в політичні ігри у такий серйозний час у житті нашої нації", - додав він.

На його думку, посилання на 25-ту поправку "таким чином, створить жахливий прецедент."

Він закликав Пелосі і всіх членів Конгресу "знизити температуру і об'єднати нашу країну, оскільки ми готуємося до інавгурації обраного президента Джо Байдена."

Крім того, віце-президент пообіцяв сумлінно працювати "для забезпечення впорядкованої передачі влади".

25-а поправка допускає початок процесу відсторонення глави держави, якщо віце-президент і більшість високопоставлених співробітників адміністрації дійдуть висновку, що президент не здатний виконувати свої функції. У такому випадку віце-президент займає місце президента. У поправці докладно описаний механізм того, як цього можна досягти.

Очікується, що віце-президент не підтримає цієї ініціативи і тоді Палата представників проведе голосування стосовно оголошення імпічменту президенту Трампу. Воно може відбутися ввечері в середу.

Демократи намагаються відсторонити від влади Трампа, не чекаючи інавгурації його наступника Джо Байдена 20 січня. На їхню думку, Трамп не може залишатися в Білому домі, оскільки несе відповідальність за нещодавні заворушення в Вашингтоні, в ході яких група прихильників чинного президента прорвалася в будівлю Конгресу.

6 січня прихильники Дональда Трампа увірвалися в будівлю Конгресу у Вашингтоні, в результаті заворушень мінімум п'ятеро людей загинули. Конгресмени в Капітолії саме тоді займалися затвердженням результатів голосування колегії вибірників, згідно з якими переможцем президентських виборів став Джо Байден. Засідання Конгресу було перервано, частину конгресменів евакуйовано.

Коли в Капітолії вдалося відновити порядок, Палата представників і Сенат США затвердили перемогу Байдена.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА