08:14 13.01.2021

Держкомтелерадіо дозволив ввезення в Україну російських книг

2 хв читати
Держкомтелерадіо дозволив ввезення в Україну російських книг

Державний комітет телебачення і радіомовлення України дозволить ввозити на українську територію книги з Російської Федерації, посилаючись на закон, прийнятий Верховною Радою в 2016 році, повідомила прес-служба Держкомтелерадіо.

"Видача дозволів на ввезення на територію України книжкової продукції з РФ відбувається відповідно до закону, який був прийнятий ВР у кінці 2016 року. Цим законом передбачено, що дозволи на ввезення не надаються виключно книгам антиукраїнського змісту, а також таким, що містять пропаганду на користь держави-агресора", - сказано в повідомленні.

У відомстві пояснили, що за весь час дії цього закону і, відповідно, функціонування дозвільної системи легальним шляхом в Україну не потрапила жодна книга антиукраїнського змісту, а обсяг книжкових видань, привезених з РФ порівняно з 2011 роком, скоротився в 12 разів.

Повідомляється, що протягом 2017-2020р дії закону Держкомтелерадіо дозволив ввезти в Україну 31 тис. найменувань книг з Росії. Більшість з дозволених для ввезення книг - це твори світової класики, дитяча та науково-популярна література. Частину дозволів видано на ввезення в Україну україномовних книг українських видавництв, надрукованих в РФ.

Крім того, протягом 2017-2020 років Держкомтелерадіо надав 4274 відмови імпортерам на ввезення книжкової продукції з РФ. Більшість відмов стосувалася подання неповного пакету документів заявниками, а в 274 випадках - антиукраїнського змісту, виявленого в виданнях. Таким чином в Україну не дали ввезти майже півтора мільйона примірників антиукраїнських видань.

У відомстві наголосили, що повне припинення або обмеження ввезення на територію України російських книг можливо лише шляхом прийняття відповідного закону, який передбачав би ембарго на їх ввезення.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА