09:07 13.01.2021

Китай і Росія націлені на ланцюжок поставок вакцин проти COVID-19

2 хв читати
Китай і Росія націлені на ланцюжок поставок вакцин проти COVID-19

Директор Національного центру контррозвідки і безпеки (NCSC) Вільям Еваніна заявив, що стурбований зусиллями Китаю та Росії, націленими на ланцюжок поставок вакцин проти COVID-19.

"Це дуже комплексна проблема, і я б точно подякував жінкам і чоловікам збройних сил США і всього уряду, які є частиною операції Warp Speed (програма адміністрації США, спрямована на прискорену розробку вакцини проти COVID-19 - ІФ) за те, що ми змогли забезпечити безпечне транспортування вакцини, прекрасно знаючи, що наші противники намагаються порушити цей ланцюжок поставок", - сказав Еваніна в інтерв'ю The Washington Post.

На уточнююче запитання журналіста, про яких саме противників йдеться, він відповів: "Китай і Росія прямо зараз".

Еваніна наголосив, що NCSC співпрацює "дуже тісно" з армією США і міністерством охорони здоров'я і соціальних служб, щоб "допомогти забезпечити безпечне транспортування і захист від виробничої площадки до кінцевого користувача щеплення".

Минулого року уряд США, Великої Британії і Канади випустили спільне попередження, в якому стверджувалося, що російські хакери націлилися на дослідників і організації, що займаються розробкою вакцин COVID-19.

Директор ФБР Крістофер Рей дав свідчення сенатському комітету у вересні, що китайські хакери також націлилися на тих, хто брав участь у дослідженнях COVID-19.

"Ми спостерігаємо дуже агресивну активність китайців, а в деяких випадках і інших, націлену на наші дослідження, пов'язані з COVID, будь то вакцини, методи лікування, технології тестування тощо", - заявляв Рей.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА