10:54 13.01.2021

Вирок суду в РФ щодо "білогірської групи" "Хізб ут-Тахрір" є дискримінацією - Мінреінтеграції

2 хв читати
Вирок суду в РФ щодо "білогірської групи" "Хізб ут-Тахрір" є дискримінацією - Мінреінтеграції

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України заявляють, що незаконний вирок кримським татарам - фігурантам так званої білогірської справи "Хізб ут-Тахрір" є дискримінацією і переслідуванням за національною та релігійною ознаками.

"Південний Окружний військовий суд РФ виніс черговий вирок кримськотатарським активістам так званої білогірської групи у справі "Хізб ут-Тахрір" за сфабрикованими звинуваченнями в "організації та участі в діяльності терористичної організації та насильницькому захопленні й утриманні влади". Вирок окупантів - майже 50 років ув’язнення на трьох політв'язнів: 59-річного Енвера Омерова незаконно засудили до 18 років колонії суворого режиму, його сина - Різу Омерова - до 13 років, а відомого активіста Айдера Джеппарова - до 17 років колонії суворого режиму", - повідомляє прес-служба міністерства.

У Мінреінтеграції наголошують, що Україна не визнає "російського судилища над невинними людьми, яких Кремль звинувачує у тероризмі".

"Ми вимагаємо скасування цього нікчемного рішення і негайного звільнення наших громадян... Ми продовжуємо фіксувати злочини РФ. Маючи незаконний вирок, встановлюємо суддів та причетних до цих незаконних дій. Незабаром буде сформовано відповідний список осіб для накладання санкцій з боку України, а також звернення до наших міжнародних партнерів з відповідним проханням щодо аналогічного застосування санкцій проти згаданих осіб", - йдеться в повідомленні.

Раніше Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з рішенням Південного окружного військового суду РФ від 12 січня про засудження громадян України Айдера Джаппарова, Енвера Омерова та Різи Омерова у справі т. зв. білогірської групи "Хізб ут-Тахрір" за обвинуваченнями в "організації та участі в діяльності терористичної організації та насильницькому захопленні й утриманні влади".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА