11:11 13.01.2021

Найвищі темпи зникнення лісів спостерігаються в Бразилії, Болівії та Аргентині - звіт WWF

1 хв читати
Найвищі темпи зникнення лісів спостерігаються в Бразилії, Болівії та Аргентині - звіт WWF

Найбільш високими темпами за останні 13 років зникають ліси в Бразилії, Болівії та Аргентині, повідомляє Всесвітній фонд дикої природи (WWF) у своєму глобальному звіті.

"Дев'ять із 24 головних світових точок знеліснення розташовані в Латинській Америці, вісім - в Африці, сім - в Азії. Найвищі темпи знеліснення було відзначено в Амазонії (Бразилія та Болівія), Серрадо, Парагваї, Аргентині, на Мадагаскарі, Суматрі та Борнео", - йдеться у звіті WWF.

Дослідження здійснювали у 29 країнах загальною площею понад 710 млн га. Під час нього було виявлено 24 регіони в тропічних і субтропічних поясах Землі з найвищими темпами знеліснення. Із 2004 до 2017 року лише в цих регіонах було втрачено 43 млн га лісів.

Експерти пояснюють, що під знелісненням прийнято розуміти повне зникнення лісу, назавжди або на тривалий час. Приміром, забудова лісів, а також їх заміщення пасовищами, полями або плантаціями, що характерно для багатьох країн тропічної зони.

"8000 років тому ліси вкривали близько половини площі Землі, а на сьогодні - лише 30%. Темпи знеліснення шокують, особливо в тих регіонах світу, де проживають найменш захищені місцеві спільноти й розташовані останні куточки дикої природи, що перебувають під загрозою зникнення", - зазначає голова Лісової практики WWF International Фран Реймонд Прайс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА