13:26 13.01.2021

ОГХК заявляє про чергову спробу зриву приватизації внаслідок обшуків

2 хв читати
ОГХК заявляє про чергову спробу зриву приватизації внаслідок обшуків

АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), в управління якого передані Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (ВГМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат (ІГЗК, Житомирська обл.), розцінює проведення в середу обшуків на території ВГМК, у центральному офісі в Києві та в приміщеннях деяких співробітників компанії як спробу зриву приватизації.

Згідно з прес-релізом компанії в середу, слідчі дії відбуваються у рамках кримінального провадження, зареєстрованого в серпні минулого року, "ще до здійснення нібито протиправних дій".

При цьому зазначається, що "це вже не перша спроба зірвати приватизацію АТ "ОГХК": у серпні 2020 року зловмисники висипали з 10 вагонів-хоперів компанії концентрат ільменіту, який відвантажувався за контрактом з американським холдингом Chemours, а до цього здійснили підпал автомобіля менеджера компанії".

"Процес виставляння АТ "ОГХК" на прозорий аукціон на фінішній прямій. Він очікується в першому кварталі 2021 року й обіцяє чудеса найбільшої приватизації в Україні з часів продажу "Криворіжсталі". Приватизацію цього активу також передбачено в меморандумі України з МВФ. Зокрема, попередню зацікавленість у приватизаційному аукціоні висловили 16 провідних іноземних компаній. Очікується, що стартова ціна становитиме кілька мільярдів гривень", - констатується в заяві компанії.

Менеджмент ОГХК пов'язує спробу зриву приватизації з боку з попереднім менеджментом. При цьому зазначається, що після приходу нового керівництва компанія в 2020 році отримала рекордний прибуток розміром 600 млн грн порівняно зі 100 млн грн у 2019 році.

"Треба також зазначити, що в грудні 2020 року компанія оголосила про виявлення удвічі більших запасів титановмісних рудних пісків на ВГМК, ніж очікувалося, що значно збільшило інвестиційну привабливість компанії та її ринкову ціну", - резюмується в заяві.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" розпочало фактичну діяльність із серпня 2014 року, коли уряд України ухвалив рішення про передачу йому в управління майнових комплексів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату (Дніпропетровська обл.) та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату (Житомирська обл.). 8 грудня 2016 року ДП було перетворено на ПАТ "ОГХК", 26 грудня 2018 року - з ПАТ на ПрАТ.

ОГХК реалізує продукцію більш ніж до 30 країн світу. Основні ринки збуту - ЄС, Китай, Туреччина, а також США і країни Африки.

Уряд у серпні 2016 року відніс ОГХК до списку компаній, що підлягають приватизації в 2017 році. Її терміни кілька разів відкладали, востаннє - до літа цього року у зв'язку з коронакризою та карантином. Готує ОГХК до приватизації "BDO корпоративні фінанси" у складі консорціуму Baker McKenzie, Baker Tilly Ukraine та Asset Expertise.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА