17:36 13.01.2021

Керівник одного з департаментів "УЗ" підозрюється в заподіянні шкоди в 7 млн грн

2 хв читати
Керівник одного з департаментів "УЗ" підозрюється в заподіянні шкоди в 7 млн грн

Співробітники Національної поліції України повідомили про підозру керівнику одного з департаментів "Укрзалізниці", службова недбалість якого заподіяла збитків у 7 млн грн.

"За даними слідства, у 2017 році однією із філій за погодженням департаменту АТ "Укрзалізниця" проводилися торги із закупівлі рейкових клем для її потреб на загальну суму понад 8 млн грн. Посадові особи цього підрозділу допустили до участі товариство, тендерна документація якого не відповідала встановленим вимогам. Надалі визначили його переможцем закупівель та підписали договори постачання", - повідомляє прес-служба Нацполіції.

Як було встановлено, поставлена продукція не відповідала стандартам ДСТУ і не могла бути використана за призначенням. Так, за фактично поставлений металобрухт замість нових рейкових клем на рахунки товариства було переведено понад 8 млн грн.

Під час розслідування правоохоронці встановили причетність керівника департаменту "Укрзалізниці" до закупівлі продукції неналежної якості, у результаті чого було завдано збитків на понад 7 млн грн.

"У середу, 13 січня, поліцейські під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №9 оголосили керівнику одного з департаментів про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Раніше про підозру було повідомлено одному із заступників цього департаменту", - повідомляють правоохоронці.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 2 до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Факт закупівлі продукції неналежної якості та осіб, причетних до цього, викрили оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції та слідчі Солом'янського управління поліції у місті Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА