17:59 13.01.2021

Тупицький не виключає, що після прильоту до Києва йому вручать підозру

2 хв читати
Тупицький не виключає, що після прильоту до Києва йому вручать підозру

Голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький заявляє, що йому з власних джерел із посиланням на Офіс президента відомо про заплановане йому вручення підозри увечері, 13 січня, після повернення його з родиною до Києва у будівлі аеропорту.

"У будівлі аеропорту за участю окремих ЗМІ та громадських активістів планується проведення публічного "шоу" з інсценуванням вручення підозри. Зважаючи на зазначене, голова суду заявляє, що це є черговою спробою дискредитувати його як суддю та голову Конституційного Суду України", - йдеться в заяві, розміщеній на сайті КС у середу.

За його словами, ціллю цього є дестабілізація та блокування роботи суду з розгляду суспільно значущих справ, зокрема справи про ринок землі.

Тупицький також зазначив, що наразі підозру йому відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України не вручено, а вручення повідомлення про підозру має відбутися виключно у рамках належної правової процедури.

У свою чергу журналіст, екс-нардеп і член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко повідомив, що Тупицькому може бути висунута ще одна підозра. "Йдеться про можливе порушення Тупицьким статті 364 - а саме перевищення повноважень після того, як він провів збори суддів і сам себе відправив у відпустку, вже будучи у статусі відстороненого", - написав він у своєму Telegram-каналі в середу.

"Оскільки він сам себе відправив у відпустку 5 січня 2021 року, а указ президента Зеленського про відсторонення його від посади на два місяці датований тижнем раніше, 29 грудня 2020 року, Олександр Тупицький себе не вважає ні підозрюваним, ні відстороненим від посади. Отже, Тупицький видав розпорядження, вже не маючи на це повноважень", - пояснив Лещенко.

Як повідомлялося, Тупицький підозрюється у підкупі свідка та введенні в оману суду шляхом завідомо неправдивого показання свідка.

28 грудня Офіс генерального прокурора направив президентові України клопотання про відсторонення Тупицького з посади судді КС терміном на два місяці, а 29 грудня глава держави підписав відповідний указ.

У КС у відповідь на оприлюднення указу заявили, що таке рішення ухвалюється на спеціальному пленарному засіданні КС і повідомили про намір призначити таке засідання, а суддя Тупицький зобов'язаний продовжувати виконувати свої службові обов'язки відповідно до Конституції та закону про КС. Також було оприлюднено коментар, згідно з яким Зеленський своїм указом вийшов за межі його конституційних повноважень.

6 січня Лещенко повідомив, що Тупицький того самого дня полетів на відпочинок до Дубаю.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА