18:11 13.01.2021

ЄК готова допомагати країнам ЄС у кампанії вакцинації, очікує від них точної звітності

2 хв читати
ЄК готова допомагати країнам ЄС у кампанії вакцинації, очікує від них точної звітності

Країнам ЄС потрібно оперативно звітувати про перебіг вакцинації від коронавірусу COVID-19, щоб отримувати необхідну підтримку, заявила член Європейської Комісії (ЄК) з питань охорони здоров'я Стелла Кіріакідіс.

"Нам необхідно терміново розставити пріоритети та прискорити справедливе й ефективне поширення вакцин, щоб вони доходили до громадян якнайшвидше. Ми багато працювали разом, щоб ви були готові до розгортання (вакцинації) на всіх рівнях. Ми перебуваємо на самому початку цього процесу, і, як очікується, постачання у перші місяці будуть обмеженими", - сказала Кіріакідіс, виступаючи в середу на неформальній відеоконференції міністрів охорони здоров'я країн ЄС.

Вона наголосила, що Єврокомісія уважно стежить за вакцинацією в державах-членах через Комітет з безпеки здоров'я і щотижневі звіти з комплексного аналізу ситуації. "Тому я хочу скористатися цією можливістю, щоб закликати всіх вас звітувати перед Європейським центром з профілактики та контролю захворюваності (ECDC) про перебіг вакцинації щонайменше два рази на тиждень", - заявила член ЄК.

За її словами, точні та своєчасні дані життєво важливі для підтримки виконання цього завдання державами-членами з боку Єврокомісії.

"Ми готові сприяти обміну інформацією та передовим досвідом. Спільна робота - єдиний спосіб подолати пандемію. Щодо підтримки хочу також звернути вашу увагу на нашу спільну процедуру закупівлі медичного обладнання, необхідного для вакцинації. Держави-члени можуть негайно замовити велику кількість різноманітних предметів, включаючи шприци, голки та рукавички. Я закликаю всіх вас скористатися цією можливістю, щоб розгортання вакцинації могло тривати швидко та плавно", - сказала єврокомісар з питань охорони здоров'я.

Вона зазначила, що ECDC і Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) продовжать відігравати центральну роль у кампанії вакцинації. Зокрема, додала Кіріакідіс, планується проведення координованих ECDC і EMA досліджень безпеки та ефективності вакцин проти COVID-19 у масштабах всього ЄС. Єврокомісар повідомила, що ЄК виділяє EUR12 млн на фінансування цих досліджень.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА