20:45 13.01.2021

Хорватія оновила правила в'їзду в країну в зв'язку з поширенням нового штаму коронавірусу

2 хв читати
Хорватія оновила правила в'їзду в країну в зв'язку з поширенням нового штаму коронавірусу

Штаб цивільного захисту Хорватії оновив рішення про тимчасову заборону і обмеження перетину кордону. Починаючи з 14 січня і до 31 січня, вводяться спеціальні епідеміологічні заходи для осіб, що прибувають з країн, в яких поширюється новий штам коронавірусу, повідомляє посольство України в Хорватії.

"Тому особи, зокрема і громадяни України, які прибувають у Хорватію з країн, де поширено новий штам коронавірусу, при в'їзді в Хорватію повинні пред'явити негативний результат ПЛР-тесту (дійсний 48 годин), а також їм буде призначена 14-денна самоізоляція. Її можна зменшити до 7 днів за умови здачі додаткового ПЛР-тесту за власний рахунок на території Хорватії (після 7 днів самоізоляції) і якщо тест буде негативним", - зазначається в повідомленні в соцмережі Facebook.

Громадяни України, які в'їжджають до Хорватії з невідкладних особистих причин (похорон, лікування), мають право в'їхати в Хорватію без негативного результату ПЛР-тесту за умови, що покинуть територію країни протягом 12 годин з моменту в'їзду.

Громадяни України, які мають намір в'їхати в Хорватію з метою здійснення волонтерської діяльності на територіях, що постраждали від землетрусу, мають право в'їзду без негативного результату ПЛР-тесту при наявності попереднього дозволу Штабу цивільного захисту Хорватії.

Інші умови в'їзду громадян України до Хорватії у період дії обмежувальних заходів залишаються без змін.

Громадяни України, які постійно проживають в Україні, мають право в'їжджати до Хорватії у виняткових випадках. В'їзд дозволено медичним співробітникам, дослідникам у сфері охорони здоров'я, працівникам з догляду за людьми похилого віку, прикордонникам, співробітникам транспортної галузі, дипломатам, співробітникам міжнародних організацій, військовим, співробітникам поліції, працівникам гуманітарної сфери і особам цивільного захисту при виконанні службових обов'язків. Також в'їзд дозволений особам, які подорожують транзитом, і подорожуючим з метою навчання, у невідкладних особистих, сімейних і ділових інтересах, а також морякам.

Громадяни України не мають права на в'їзд до Хорватії з туристичною метою.

Заборона не поширюється на громадян України, які мають дійсний дозвіл на проживання в країнах Європейського Союзу, за умови пред'явлення при в'їзді в Хорватію негативного результату ПЛР-тесту, або з обов'язковим проходженням самоізоляції і складанням відповідного ПЛР-тесту в Хорватії.

При наявності підстави для в'їзду в Хорватію необхідно зареєструвати свій намір на сайті Міністерства внутрішніх справ Хорватії та роздрукувати реєстраційний номер заявки - таке підтвердження прискорить перетин кордону, проте не є дозволом на в'їзд від МВС Хорватії.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА