07:28 14.01.2021

Google вводить заборону на політичну рекламу на тлі недавніх заворушень в американському Капітолії

2 хв читати
Google вводить заборону на політичну рекламу на тлі недавніх заворушень в американському Капітолії

Американська компанія Google з 14 січня тимчасово припинить показ політичної реклами через ризик можливості насильства, подібного до заворушень в будівлі Капітолію, повідомляє портал Axios з посиланням на отриманого ним електронного листа корпорації.

У листі, зокрема, зазначається, що Google блокуватиме всю політичну рекламу в світлі "безпрецедентних подій минулого тижня і перед майбутньою президентською інавгурацією".

Заборона на показ політичної реклами покликана стримати поширення дезінформації навколо важливих заходів.

Таким чином, рекламодавці не зможуть публікувати рекламу, пов'язану з "виборами, їх підсумками, майбутньою президентською інавгурацією, поточним процесом імпічменту щодо президента, насильством в Капітолії США або запланованими на майбутнє протестами у зв'язку з цими подіями".

Заборона поширюється на будь-яку рекламу на таких платформах, як Google Ads, DV360, YouTube і AdX Authorized Buyer.

У Google заявили, що будуть "гранично пильні" щодо забезпечення нової політики, яка забороняє будь-яку рекламу, спрямовану на ненависть або насильство.

Корпорація зазначила, що вона "безумовно досліджує низку факторів до прийняття рішення щодо скасування нової політики для рекламодавців". Наразі планується зберегти дані обмеження як мінімум до 21 січня - дня після інавгурації обраного президента Джо Байдена.

6 січня прихильники Дональда Трампа увірвалися в будівлю Конгресу у Вашингтоні, в результаті заворушень мінімум п'ятеро людей загинули. Конгресмени в Капітолії саме тоді займалися твердженням результатів голосування колегії вибірників, згідно з якими переможцем президентських виборів став Джо Байден. Засідання Конгресу було перервано, частину конгресменів евакуйовано.

Демократи звинувачують Трампа в тому, що він підбурював учасників заворушень до активних дій.

Коли в Капітолії вдалося відновити порядок, Палата представників і Сенат США затвердили перемогу Байдена.

Тепер демократи намагаються відсторонити від влади Трампа, не чекаючи інавгурації його наступника Джо Байдена 20 січня. На їхню думку, Трамп не може залишатися в Білому домі, оскільки несе відповідальність за заворушення. Так, у середу, в Палаті представників США проходить розгляд резолюції стосовно оголошення імпічменту Трампу, голосування з цього питання відбудеться пізніше в середу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА