07:54 14.01.2021

ЄС інвестує 300 млн євро в інновації в космічній галузі

2 хв читати
ЄС інвестує 300 млн євро в інновації в космічній галузі

Європейський інвестиційний фонд (EIF) в партнерстві з Європейською комісією оголосив у середу про інвестиції в космічну галузь ЄС розміром 300 млн євро для підтримки інновацій.

"Підвищення конкурентоспроможності космічної галузі - це важливий елемент її відновлення. Я рішуче вітаю ці інвестиції в малі та середні підприємства, що опікуються космічними технологіями, які наближають нас до нашої мети переходу до цифрових технологій", - заявив комісар з внутрішнього ринку Тьєрі Бретон на 13-й Європейській космічній конференції, що проходить в Брюсселі.

На ній EIF і Єврокомісія оголосили про інвестиції в два фонди, орієнтовані на космічні технології: Orbital Ventures і Primo Space. Вони працюють у рамках InnovFin Space Equity Pilot - першого пілотного проекту за участю капіталу, підтримуваного ЄС. До кінця першого кварталу очікується повне розгортання цього проекту вартістю 100 млн євро. Він підтримає близько 50 компаній космічної техніки в усій Європі.

Orbital Ventures, фонд ранньої стадії, що базується в Люксембургу, спеціалізується на космічних технологіях, включно з низхідними (зв'язок, криптографія, зберігання і обробка даних, геолокація, спостереження Землі) і висхідними (космічне обладнання, матеріали, електроніку, робототехніку, ракети, супутники).

Primo Space, італійський інвестор в сфері трансферу технологій на ранній стадії, був першим фондом, вибраним EIF для цього пілотного проекту. Він інвестує в проекти або компанії на стадії підтвердження концепції, початкових і ранніх стадіях, а також допомагатиме комерціалізації революційних нововведень у космічній галузі ЄС.

"Оголошені сьогодні інвестиції в космічний сектор показують, яким чином можна мобілізувати державну підтримку для залучення приватних інвестицій і прискорення розвитку цієї галузі", - сказав виконавчий директор EIF Ален Годар.

Виступаючи на конференції напередодні, комісар ЄС Бретон анонсував початок цього року нового проекту космічного підприємництва: CASSINI. Він передбачає створення Європейського космічного фонду розміром 1 млрд євро для стартапів і інновацій, що охоплює весь інноваційний цикл - від бізнес-ідеї до виробництва.

На тій же конференції глава Європейської ради Шарль Мішель зазначив, що космос має прямий вплив на геополітичну мету стратегічної автономії ЄС, а також допоможе забезпечити "справедливий доступ до світових ринків, коли це стане глобальною проблемою".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА