14:02 14.01.2021

Україна не втручалася у внутрішні справи США, а викриті окремі особи понесуть відповідальність - Кулеба

2 хв читати
Україна не втручалася у внутрішні справи США, а викриті окремі особи понесуть відповідальність - Кулеба

У відносинах України та США немає жодної напруженості, оскільки Україна не втручалася у внутрішні справи США і ніколи не робитиме цього, зазначає міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Щодо якогось напруження у двосторонніх відносинах, то ні - ми його не відчуваємо, тому що немає жодних підстав стверджувати, що Україна, як держава, втручалася у внутрішні справи США. Цього не було, цього немає, і цього ніколи не буде. Дії окремих осіб мають відповідно розглядатись та вирішуватись, як дії окремих фізичних осіб", - сказав Кулеба на онлайн-брифінгу в четвер.

Він наголосив, що будь-яка людина, яка хоче так чи інакше вплинути на внутрішньополітичні процеси у Сполучених Штатах, зрештою буде змушена нести за це відповідальність, тому що США дуже суворо та принципово ставляться до таких речей. "Тому всі люди, які намагалися це робити, мали усвідомлювати наслідки таких кроків", - зазначив міністр.

Кулеба також наголосив, що в США у всій комунікації, присвяченій цьому питанню, зазначають, що мають підстави підозрювати цих людей у діях в інтересах РФ, а не України. "Це дуже важливе зауваження, щоб в інформаційному просторі та громадській думці США не формувалася думка про те, що це українці від імені Української держави щось робили", - пояснив він.

Як повідомлялося, в понеділок Вашингтон включив до санкційного списку щодо України 11 фізичних осіб і організацій. Під санкції потрапили сім громадян України, зокрема народний депутат із фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський, і чотири розміщені, за даними Мінфіну США, в Україні організації. Ці заходи запроваджено проти них, оскільки у Вашингтоні вважають, що вони втручалися у виборчий процес у США.

За повідомленнями Мінфіну США, ці фізичні особи пов'язані з народним депутатом України Андрієм Деркачем, стосовно якого США запровадили санкції у вересні 2020 року "за спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року". Самого Деркача Мінфін у прес-релізі називає "російським агентом". Дубінський свій зв'язок з Деркачем заперечує.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк сказав, що президент України Володимир Зеленський не реагуватиме на американські санкції проти Дубінського.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА