14:30 14.01.2021

МЗС запустило офіційний сайт про Україну для іноземців

2 хв читати
МЗС запустило офіційний сайт про Україну для іноземців

Міністерство закордонних справ України запустило сайт ukraine.ua, який інформуватиме іноземців про подорожі, навчання в Україні, а також можливості інвестицій в країну.

"Нам вдалося отримати під контроль і управління, наголошу, держави, а не приватних осіб чи компаній, інтернет-домен ukraine.ua. Тепер за цією адресою буде розміщено сайт, який розповідатиме світу про Україну", - сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в четвер.

Міністр зазначив, що в основі сайту лежить візуальний бренд Ukraine Now, і пообіцяв, що МЗС України якісно та професійно підтримуватиме цей ресурс.

Кулеба розповів, що на сайті є розділ Explore (Відкрий Україну), де розповідається, куди поїхати в Україні, що побачити, як провести вільний час, де смачно поїсти, там же з'явиться розділ про історію країни. Крім того, на сайті буде розділ Invest (Інвестуйте в Україну), де роз'яснюватиметься, чому варто інвестувати в Україну, які можливості торгівлі пропонує Україна, де країна є в питаннях торгівлі та інновацій. Також на сайті є розділ Study (Навчайся в Україні), в якому роз'яснюється, які освітні послуги іноземці можуть отримати в Україні.

"Сайт ukraine.ua має стати магнітом для звичайного іноземного туриста, для іноземного бізнесмена і для іноземного студента. Усе це для того, щоб привертати до України додаткову увагу та популяризувати нашу країну у світі, зміцнювати її авторитет", - зазначив глава зовнішньополітичного відомства.

У сайт ukraine.ua інтегрований фотобанк "Україна", також на сайті з'явиться розділ Happening now, де буде розміщено інформацію про всі ключові події, які відбуваються в Україні, зокрема про фестивалі, культурні заходи, форуми. Наразі сайт функціонує лише англійською мовою, але вже найближчим часом з'являться версії французькою, німецькою, іспанською, арабською, китайською мовами.

"Створити такий ресурс, і створити його якісно було непросто. Але саме командна спільна робота допомогла нам досягти результату. Долучилися до нього понад 30 компаній, стартапи, освітні, культурні інституції та просто десятки волонтерів, які допомагали нам створювати якісний продукт", - пояснив міністр.

Він наголосив, що цей сайт буде стабільним офіційним вікном в Україну в онлайн-просторі. "Ми гарантуємо його стабільність і стабільний розвиток, тому що управління цим сайтом і доменом ukraine.ua здійснюватиме Український інститут Міністерства закордонних справ України", - додав Кулеба.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА