20:36 14.01.2021

Мезенцева виступає за проведення аудиту активності членів української делегації в ПАРЄ і обґрунтування їхньої очної участі в сесіях асамблеї

3 хв читати
Мезенцева виступає за проведення аудиту активності членів української делегації в ПАРЄ і обґрунтування їхньої очної участі в сесіях асамблеї

Глава постійної делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи Марія Мезенцева вважає за необхідне провести аудит активності членів української делегації.

"Я вважаю, що потрібно провести аудит активності. Це не означає, що ми до когось із членів нашої делегації санкції застосовуватимемо, але результати такого аудиту потрібні", - сказала Мезенцева в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Вона повідомила, що разом зі своїми помічниками та радниками створила держборд, який є в кожному міністерстві, організації або бізнесі, і який "показує, в якому комітеті або підкомітеті працює людина, які в неї ініціативи, пропозиції для резолюції, які були проекти, які поправки було подано, де потрібна координація у виступах".

Мезенцева також повідомила, що попросила членів делегації надати аргументацію їхньої очної участі в сесії ПАРЄ.

"Пріоритет у поїздках надається основним членам - це зазначено в ПАРЄ, але я попросила кожного надати аргументацію стосовно їхньої очної участі, оскільки ми не туристи, ми представляємо інтереси держави, й від того, як ми поводитимемося на цій сесії, великою мірою залежатиме наша подальша робота", - зазначила вона.

Глава української делегації в ПАРЄ упевнена, що не лише керівник, а й усі члени делегації та їхні заступники (12 членів і 12 заступників - ІФ) мають перебувати в постійному контакті зі своїми колегами з ПАРЄ, з партнерами України, коло яких необхідно розширювати.

"Вважаю головним ключем нашого успіху постійну роботу, а не раз на чотири місяці, коли нам потрібно їхати в Страсбург", - наголосила Мезенцева.

Вона також розповіла, що попросила своїх колег із постійної делегації в разі виникнення якихось претензій прямо висловлювати їх, без кулуарних моментів.

Говорячи про своє нещодавнє обрання на посаду глави делегації, народний депутат зазначила, що, на відміну від 2019 року, коли вона висувалася на цю посаду сама, цього разу її кандидатуру запропонував народний депутат із фракції "Слуга народу" Олександр Мережко (член постійної делегації - ІФ).

Мезенцева наголосила, що в ПАРЄ ротація керівників делегацій є звичайною практикою.

"У майбутньому, через певний час, наша делегація може отримати нового керівника. Це не виключено, тому що це нормальна практика в ПАРЄ", - зазначила нардеп.

Вона також вважає за необхідне визначити й виписати порядок обрання глави української делегації.

"Порядок обрання глави делегації визначає сама делегація. І ось тут цікавий момент: цей порядок чітко не прописаний, і ми три години обговорювали тільки порядок. Він має бути чітко прописаний, щоб такої ситуації, як у нас сталася, більше не було, щоб не марнувався час", - розповіла Мезенцева.

Народний депутат зазначила, що вважає посаду голови делегації насамперед менеджерською, а не лідерською.

"Тобто важливо вчасно передавати та збирати ідеї всередині делегації та серед наших партнерів", - пояснила Мезенцева.

Вона також розраховує на "інтенсивні комунікації" делегації з Міністерством закордонних справ України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА