07:14 15.01.2021

Віце-президент США Пенс зобов'язався забезпечити мирну передачу влади новій адміністрації

2 хв читати
Віце-президент США Пенс зобов'язався забезпечити мирну передачу влади новій адміністрації

Віце-президент США Майк Пенс заявив, що зобов'язується відповідно до історичних традицій гарантувати безпечний перехід влади до обраного президента Джо Байдена.

Пенс сказав, що Байден і обраний віце-президент Камала Гарріс будуть приведені до присяги 20 січня "відповідно до нашої історії і наших традицій, а також таким чином, щоб віддати честь американському народу і Сполученим Штатам".

Перед брифінгом з питань безпеки в штаб-квартирі Федерального агентства з надзвичайних ситуацій і під час зустрічі з військами Національної гвардії, що охороняють Капітолій США, він заявив: "Ми всі пережили цей день - 6 січня. І як ясно дав зрозуміти президент, ми віддані впорядкованому переходу і безпечній інавгурації".

Прихильники президента Дональда Трампа 6 січня під час затвердження Конгресом перемоги Джо Байдена на президентських виборах увірвалися в будівлю Капітолію, зірвавши засідання.

Трамп, який не планує бути присутнім на інавгурації, у середу став першим президентом в історії США, якому Палатою представників двічі був оголошений імпічмент, 10 його колег-республіканців приєдналися до демократів, щоб звинуватити його в підбурюванні до повстання під час штурму Капітолію.

Пенс також зустрівся з десятками гвардійців у яскраво освітленому Капітолії, подякувавши їм за гарантування безпеки "в такий важливий момент у житті нашої нації".

Як повідомляють ЗМІ, федеральна влада США попереджає про загрози з боку озброєних груп і расистів-екстремістів перед і в день інавгурації Байдена 20 січня.

Заворушення, що сталися в будівлі Конгресу США минулого тижня, стануть "значною рушійною силою насильства" для збройних груп і расистів-екстремістів, які націлені на інавгурацію, посилалася газета New York Times на спільний розвідувальний бюлетень від 13 січня, випущений Національним антитерористичним центром та міністерствами юстиції і національної безпеки США.

Збройні групи і расисти-екстремісти "дуже ймовірно, містять найбільшу внутрішню терористичну загрозу в 2021 році", зазначається в бюлетені.

У документі також наголошувалося, що заяви Трампа про "вкрадені вибори" "можуть привести деяких людей до переконання, що не існує політичного вирішення їхніх проблем і необхідні насильницькі дії".

У Вашингтоні введено підвищені заходи безпеки, для підтримання порядку залучено війська Національної гвардії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА