09:37 15.01.2021

У Києві знову очікується сніг, запрацювали пункти обігріву, скасовано ярмарки - КМДА

2 хв читати
У Києві знову очікується сніг, запрацювали пункти обігріву, скасовано ярмарки - КМДА

До Києва прийшло значне похолодання, уночі температура може опуститися до 17° морозу, вдень - до 15° морозу, так само холодна погода збережеться 17-18 січня, повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на Укргідрометцентр.

"Крім того, сьогодні протягом дня знову очікується сніг. Варто зазначити, що дорожники КК "Київавтодор" працюють у цілодобовому режимі, щоб оперативно ліквідовувати наслідки опадів у столиці. Робота спецтехніки триватиме і сьогодні, тому закликаємо водіїв не заважати процесу і не паркувати авто обабіч проїжджої частини вулиць та доріг", - йдеться в повідомленні КМДА в п'ятницю вранці.

Згідно з інформацією, протягом усієї ночі працювали 413 одиниць спеціалізованої техніки КК "Київавтодор". У всіх районах працювали колони великої і малої техніки, які оперативно очищали проїжджі частини від снігу. 37 бригад із ручного прибирання протягом ночі розчищали від снігу тротуари і зупинки громадського транспорту.

Загалом від початку негоди використано 2 273 тонни солі, 1 635 тонн піщано-соляної суміші, 96 тис. літрів рідких хлоридів.

На період похолодання в столиці почали працювати 33 пункти обігріву, 10 з яких - у цілодобовому режимі. До пунктів обігріву може звернутися кожен, хто потребує допомоги в морозні дні. Їхні приміщення облаштовано спеціальними місцями для сидіння, де кожен відвідувач може відпочити, випити гарячого чаю і зігрітися. Також у приміщеннях є аптечки. Усі пункти забезпечені засобами індивідуального захисту, при вході відвідувачі проходять термоскринінг.

У зв'язку зі значним зниженням температури в посилений режим переведено роботу 35 аварійних бригад КП "Київтеплоенерго". Уся спецтехніка пройшла додатковий огляд та готова до роботи. За останній тиждень перевірено майже 3 тис. теплопунктів і теплокамер.

Для забезпечення потреби Києва в тепловій та електричній енергії на столичних теплоелектроцентралях №5 і №6 працюють усі шість енергоблоків. Електричне обладнання перед сильним похолоданням також пройшло додаткове обстеження.

"Нагадуємо, що через зниження температури повітря з сьогоднішнього дня і до покращення погодних умов скасовано проведення сезонних і традиційних сільськогосподарських ярмарків", - додали в КМДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА