07:28 16.01.2021

До березня в США може домінувати "британський", більш заразний штам COVID-19

2 хв читати
До березня в США може домінувати "британський", більш заразний штам COVID-19

Більш заразний штам коронавірусу COVID-19, який виник у Великій Британії, може стати основним типом цього вірусу в США до березня 2021 року, повідомляє в п'ятницю видання The Hill з посиланням на доповідь Центрів США з контролю і профілактики захворювань (CDC).

"Згідно з моделлю, розробленою CDC, "активний розвиток" цього варіанту очікується на території в США на початку 2021 року перш, ніж він стане домінуючим штамом у березні", - зазначає The Hill.

"Зросла легкість передання ... цього варіанту вірусу вимагає загального і більш суворого дотримання стратегій скорочення ризиків, включно з дистанціюванням і носінням масок", - цитує The Hill витримки з доповіді.

Також автори вважають, що необхідно наростити масштаби вакцинації від коронавірусу. Серед інших рекомендацій - тестування всіх осіб, навіть без симптомів, хто тим не менш, схильний до високого ризику зараження і змушений активно взаємодіяти з іншими людьми.

Експерти попереджають, що запропоновані заходи слід вжити скоріше, тому що більш високий темп захворюваності збільшить кількість заражених у країні і ще більше перевантажить систему охорони здоров'я.

The Hill нагадує, що "британський" штам COVID-19 зафіксовано вже в 30 країнах, включно з США, де 76 його випадків виявили в 10 штатах.

Всього в США, за даними статистичного порталу Worldometers, діагностовано понад 23,9 млн випадків вірусу при більш ніж 398,9 тис. летальних випадків. Вилікувалися понад 14,1 млн людей. США посідають перше місце в світі за кількістю виявлених випадків вірусу і за смертністю.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА