08:58 16.01.2021

Трамп розпорядився знизити закупівлі китайських товарів

1 хв читати
Трамп розпорядився знизити закупівлі китайських товарів

Президент США Дональд Трамп за кілька днів до того, як залишить посаду глави держави, доручив урядовим відомствам вивчити можливість мінімізації закупівель китайських товарів і послуг, щоб знизити ризики шпигунства.

Радник президента з національної безпеки Роберт О’Браєн обвинуватив Китай у тому, що КНР атакує інформаційні системи уряду США, прагнучи отримати дані обліку особового складу, військових планів тощо.

"З цієї причини Сполучені Штати повинні вжити відповідних заходів для захисту американських інтересів. Ми повинні скорегувати наші правила і політику, прийняти інші необхідні заходи, щоб знизити ризик технічної та людської шпигунської діяльності КНР, спрямованої проти федерального уряду", - заявив він.

О'Браєн повідомив, що Трамп доручив урядовим органам знайти шляхи, які дозволять "звести до мінімуму закупівлі товарів і послуг Китайської Народної Республіки федеральним урядом".

Він не навів приклади того, які, на його думку, закупівлі сприяють шпигунській діяльності Китаю, проте інший високопоставлений чиновник адміністрації пояснив, що ключовою метою є протидія спробам Пекіна проникнути в американські інформаційні мережі, коментують ЗМІ заяву радника Трампа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА