16:09 16.01.2021

Глава МОЗ підтвердив, що 1-й етап вакцинації від коронавірусу може початися в середині лютого - нардеп Кравчук

2 хв читати
Глава МОЗ підтвердив, що 1-й етап вакцинації від коронавірусу може початися в середині лютого - нардеп Кравчук

Перший етап вакцинації українців від коронавірусної хвороби Covid-19 може початися орієнтовно в середині лютого 2021 року, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук після наради фракції з міністром охорони здоров'я Максимом Степановим.

"Ми (фракція "Слуга народу" - ІФ) запросили на онлайн-нараду міністра Степанова, щоб обговорити питання вакцинації в цілому і, зокрема, щодо етапності. Міністр підтвердив, що перший етап вакцинації може початися орієнтовно в середині лютого цього року. І під час цього першого етапу, відповідно до вже затвердженого плану, вакцинуватимуть медиків, які безпосередньо працюють з covid-хворими, військовослужбовців, які перебувають в зоні ООС, а також соціальних працівників з геріатричних пансіонатів і самих пацієнтів", - розповіла парламентарій.

За її словами, під час першого етапу планують вакцинувати близько 370 тисяч українців. Другий етап, "за нормального розвитку подій", може стартувати в березні. За цей період, як зазначила Кравчук, зможуть вакцинувати 2,5 мільйона громадян.

Крім того, уточнила депутат, фракція обговорила з главою МОЗ і те, "чому так довго відбувається підписання контрактів, (...) було питання, чому обрали посередником Crown Agents". 

"Міністр підтвердив, що крім Sinovac (китайська вакцина – ІФ), вони доволі щільно ведуть переговори, і вже підходять до фінішу ще з трьома виробниками. Також від COVAX, програми, що дає доступ до вакцин різним країнам, ми очікуємо 8 млн доз, і перші 210 тисяч із них можуть надійти найближчим часом після останніх погоджень і підписань", - підсумувала Кравчук.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА