20:48 16.01.2021

Страховик Zurich вирішив припинити співпрацю з проектом "Північний потік 2"

1 хв читати
Страховик Zurich вирішив припинити співпрацю з проектом "Північний потік 2"

Страхова компанія Zurich Insurance Group AG вирішила припинити надання послуг зі страхування проекту будівництва газопроводу "Північний потік 2" через загрозу санкцій США, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерела, обізнані з ситуацією.

При цьому агентство зазначає, що Zurich - це один із безлічі страховиків, задіяних на проекті.

Раніше повідомлялося, що з проектом припинила співпрацю норвезька сертифікаційна компанія Det Norske Veritas Holding AS і данський консультант Ramboll.

Будівництво газопроводу "Північний потік 2" було зупинено майже рік тому після прийняття включення в військовий бюджет США санкцій щодо суден, які ведуть морське укладання труб. Після введення санкцій швейцарський підрядник Allseas звернув роботи на проекті. Після цього російська сторона взялася за добудову магістралі власними силами.

У новий оборонний бюджет, який був прийнятий в обхід вето президента США, включені додаткові санкції проти "Північного потоку 2". Вони спрямовані також проти страховиків суден і сервісних компаній, що виконують геодезичні, траншейні, зварювальні та інші роботи. Під санкції потрапляють також компанії, які здійснюють тестування та сертифікацію проекту, без чого він не може бути введений в експлуатацію.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА